BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
adviseur (marketing)communicatie

Beweeg je je graag als spin in het web in projecten? Denk je niet alleen graag mee, maar weet je de ideeën ook daadwerkelijk om te zetten in uitingen en campagnes die effect hebben?

Dan zijn ze op zoek naar jou!

Ter versterking van hun organisatie zijn zij op zoek naar een

adviseur (marketing)communicatie

voor de duur van 6 maanden, voor 24 uur per week | werklocatie Tilburg

Je bent een creatieve aanpakker, die het leuk vindt meerdere ballen in de lucht te houden. Je kan en durft hierbij de juiste regierol pakken. Denken én doen zijn voor jou zaken die onlosmakelijk verbonden zijn. Je bent nieuwsgierig. In gesprekken vraag je door, je wil namelijk precies weten wat er speelt en waar je op een tactische manier op in kan spelen vanuit je rol. Je snapt wat een projectleider met zijn project beoogt en je bent in staat om antwoord te geven op abstracte en complexe communicatievraagstukken die daaruit voortvloeien. Ook kun je je goed verplaatsen in de doelgroep waar het op dat moment om gaat. Daarmee ben je in staat die twee zaken effectief aan elkaar te koppelen en zo tot het beste resultaat te komen.

Je weet een projectbelang en het corporate belang van de organisatie goed te onderscheiden, én weet hoe deze effectief in elkaar te vlechten. Zodat iedereen er beter van wordt. 

Je checkt alles graag grondig, je bent het type mens dat zijn of haar mail nog even naleest om te voorkomen dat er rare (spel)fouten instaan. Je bent gek op nieuwe initiatieven en durft te pionieren, want vernieuwing is leuk! Digitale en social  media zijn niet alleen bekend voor je, maar een tweede natuur. Maar ook voor het bedenken en uitwerken van content op websites, online media, campagnes en persberichten moeten zij bij jou zijn.

Wat ga je doen?

 • Als (marketing)communicatie adviseur meedraaien en (pro)actief adviseren in projecten rondom taalvaardigheid en mediawijsheid;
 • Zelfstandig opzetten, coördineren en uitvoeren van communicatiewerkzaamheden die voortkomen uit die projecten. Denk aan communicatiecampagnes, events, contentmarketing, social media support etc.;
 • Begeleiden, realiseren en teksten schrijven van communicatiemiddelen en acties zoals blogs, whitepapers, persberichten, direct mails, e-mail nieuwsbrieven, video’s, telemarketing, websites, infographics etc.
 • Financieel/administratieve zaken, die te maken hebben met jouw werkzaamheden in de projecten;
 • Uitvoering geven – samen met collega’s – aan het vastgestelde communicatiebeleid van de organisatie;
 • In voorkomende gevallen hun klanten adviseren over communicatievraagstukken, op tactisch en uitvoerend niveau.

Schaap met vijf poten?
We zoeken zeker geen schaap met vijf poten, maar ze hebben wel een aantal wensen.

 • HBO opleiding (bijv. communicatie of marketing)
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring; bij voorkeur opgedaan in zowel profit als non-profit-omgevingen of in hybride organisaties
 • Uitstekende beheersing van het Nederlands
 • Proactief en van nature zelfstandig
 • Enthousiaste aanpakker
 • Punctueel en kritisch
 • Goede kennis van PowerPoint, CMS-systemen, MailChimp, Google Analytics etc.
 • Affiniteit met thema’s als taalvaardigheid en mediawijsheid
 • En wat zou het fijn zijn als je ervaring hebt met het organiseren van events en/of het ontwikkelen van content strategieën.

Zij bieden
Deze tijdelijke functie (duur van 6 maanden, met mogelijkheid tot verlenging) is ingedeeld in salarisschaal 9 volgens de cao Openbare Bibliotheken. Je komt in dienst op basis van detachering via een extern bureau. Naast een goede  beloning bieden ze jou een dynamische werkomgeving waar jouw inbreng gewaardeerd wordt. Een werkplek waar alles draait om lezen, leren en informeren.

Informatie en solliciteren
Voor meer informatie neem contact op met Sheila Schuijffel, teamleider Ondernemerschap, via 06 14 33 08 52 of s.schuijffel@cubiss.nl. Solliciteren is mogelijk tot 11 juni 2017. Meer informatie over Cubiss kun je lezen op de website www.cubiss.nl. Solliciteren is mogelijk via het formulier rechts in je scherm.

Over Cubiss

Cubiss ondersteunt een groot aantal (maatschappelijke) organisaties met projecten omtrent vraagstukken over lezen, leren en informeren. Een aantal van deze projecten focust op het vergroten van mediawijsheid en leesplezier en het bevorderen van lezen bij jeugd en jongeren van 0 tot 23 jaar. De projecten voert Cubiss uit samen met partners uit de bibliotheekbranche en het educatieve veld. Voor meer informatie over de drijfveren van Cubiss kijk je op cubiss.nl/missie.