BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
hoofd culturele ontmoeting

CKE vervult in Eindhoven de rol van Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie. Vanuit die rol brengen ze mensen van alle leeftijden in aanraking met actieve kunstbeoefening en cultuureducatie. Ze zijn er voor uiteenlopende doelgroepen in het onderwijs, het sociaal-maatschappelijke domein en het vrijetijdscircuit. Vanuit hun organisatie die bestaat uit een vaste kern van professionals in alle kunstdisciplines en ondersteunende functies, werken we samen met vele partners in het veld.

De nieuwe afdeling Culturele Ontmoeting bestrijkt het brede veld van cultuurparticipatie met als voornaamste aandachtsgebieden amateurkunst en buurtcultuur. De afdeling is in de rol van aanjager en facilitair ondersteuner verantwoordelijk voor het stimuleren van culturele uitwisseling en ontmoeting binnen de gemeente Eindhoven. Het gaat hierbij zowel om ontmoetingen mét kunst (cultuur- en kunstbeleving) als om ontmoetingen dóór kunst (het gezamenlijk maken en beleven van kunst). De hele stad is het podium, met een belangrijke plaats voor hun vernieuwde multifunctionele gebouw en de programmering daarin.


Voor deze nieuwe afdeling zoeken zij per zo spoedig mogelijk een

HOOFD CULTURELE ONTMOETING (0,8 fte)

De functie

Als hoofd culturele ontmoeting geef je vorm aan het concept ‘Huis voor Amateurkunst’, dé culturele ontmoetingsplaats van Eindhoven. Jouw afdeling geeft zo optimaal mogelijk invulling aan de rol van aanjager en facilitair ondersteuner binnen het brede gebied van cultuurparticipatie. Dat gebeurt in samenwerking met het totale veld van amateurkunst en buurtcultuur in Eindhoven en omgeving.

Vanuit jouw expertise op het gebied van cultuurparticipatie zet je de grote lijnen uit voor innovatie en beleidsontwikkeling in samenspraak met je collega’s in het managementteam. Die lijnen worden gekenmerkt door haalbare doelen met afgesproken financiële kaders. Je bewaakt binnen de afdeling Culturele Ontmoeting de implementatie van het beleid, de resultaatafspraken en de kwaliteit.

Je geeft op inspirerende en coachende wijze leiding aan de afdeling en bent als cultureel en maatschappelijk ondernemer in staat om cultuurparticipatie binnen CKE te verbinden met de stad, de regio en het veld. Je weet cultuurparticipatie binnen CKE van betekenis te laten zijn voor verschillende doelgroepen en marktgebieden en legt verbindingen met andere sectoren.

Functieprofiel

Hun collega voor deze uitdagende nieuwe functie:

 • heeft een visie op de rol en ontwikkeling van amateurkunst en buurtcultuur in de veranderende maatschappij;
 • is een teamplayer in het MT met spelers die vanuit verschillende rollen samen aan een sterk CKE bouwen;
 • is een inspirerend en coachend leidinggevende die medewerkers ruimte en steun geeft om zich te ontwikkelen;
 • is een netwerker die mensen en instanties aan zich weet te binden;
 • onderhoudt relaties met partners op het gebied van cultuurparticipatie en is gericht op samenwerking en cocreatie;
 • is als persoon ondernemend, enthousiasmerend, empatisch en betrokken;
 • opereert transparant en boekt resultaten.

Concreet heb je:

 • een relevante opleiding op HBO-niveau, bijvoorbeeld Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV);
 • een aanvullende opleiding op gebied van strategisch management;
 • meerdere jaren ervaring in een leidinggevende managementfunctie op strategisch niveau, bij voorkeur in de culturele sector;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Procedure en arbeidsvoorwaarden

 • Een extern selectieonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal € 4.277 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaal 11).
 • Ze bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.


Solliciteren

Informatie over CKE kun je vinden op hun website www.cke.nl.

Informatie over de functie kun je krijgen bij directeur-bestuurder Hugo van den Hoek Ostende, telefoon 040-2163269 of 06-46163162.

Zij nodigen je uit om jouw motivatie en cv vóór 19 juni 2017 per e-mail te sturen naar CKE t.a.v. Corrie van de Wouw, HR-adviseur: corrie.vandewouw@cke.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29/30 juni en 5 juli 2017.