BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
Hoofd Development

Het Noordbrabants Museum is het grootste museum beneden de grote rivieren. Het team is jong en gedreven, de sfeer bijzonder plezierig. Daarnaast werken we samen met een groep enthousiaste museumdocenten, rondleiders en vrijwilligers.

Als enige provinciaal museum van Noord-Brabant (de provincie is hun hoofdsubsidiënt) is hun museum diepgeworteld in de Brabantse cultuur. De collectie vormt een afspiegeling van de kunst en geschiedenis van Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Hun tentoonstellingen hebben een nationaal en regelmatig ook internationaal karakter en zijn van een hoog niveau. Met culturele en toeristische partners in Brabant gaan zij actief samenwerkingsverbanden aan ter vergroting van de aantrekkelijkheid van het museum en de stad ’s-Hertogenbosch voor bezoekers uit Nederland, België en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Ze zijn trots op de tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie’ – die in 2016 maar liefst 421.700 bezoekers uit alle windstreken op de been bracht. Het Noordbrabants Museum heeft zich daarmee nog meer op de kaart gezet dan het al deed. Mede dankzij dit succes weten ze waartoe ze in staat zijn. Hun ambities voor de komende jaren zijn dan ook hoog.

Het Noordbrabants Museum is op zoek naar een

Hoofd development

36 uur per week

De functie:
Het hoofd development geeft leiding aan een relatiemanager, een medewerker development en het (directie)secretariaat. Het is een nieuwe functie en een nieuwe (staf)afdeling. Als hoofd development richt je je op het verkrijgen van gelden door middel van corporate sponsoring, bijdragen van fondsen, donaties van particulieren en subsidies. Daarnaast ben je actief en creatief in het aangaan van partnerships. Je definieert een bij Het Noordbrabants Museum passende geefpiramide en doet op basis daarvan uitgewerkte voorstellen.

Je geeft leiding aan de relatiemanager en daarmee aan het zo goed mogelijk van dienst zijn van bestaande relaties (subsidiënten, hoofdsponsors, Vrienden van Het Noordbrabants Museum, partners en fondsen) en aan het intensiveren van deze contacten. Op termijn (en in overleg met jou) zal ook een medewerker development worden aangetrokken. Daarnaast geef je leiding aan het (directie)secretariaat en ondersteun c.q. adviseer je de directeur ook zelf in beleidsmatige zin.

Je profiel:
Je hebt een heldere visie op fondsenwerving en op relatiemanagement t.b.v. een museum als Het Noordbrabants Museum. Je hebt ruime ervaring met het schrijven van fondsaanvragen en het bedenken en ontwikkelen van pakketten t.b.v. partnerships. Ook overtuigingskracht, financieel inzicht, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit zijn belangrijke kwaliteiten/eigenschappen. Je beschikt over een breed netwerk in de culturele en in de zakelijke sector en je kunt erg goed mondeling en schriftelijk communiceren, in het Nederlands en in het Engels. Je beschikt over HBO+ tot WO- werk- en denkniveau en hebt een aantal jaren leidinggevende ervaring. Je bent representatief en beweegt je soepel in diverse kringen en op diverse niveaus. Bij voorkeur heb je affiniteit met Brabant.

Hun aanbod:
Ze zijn aangesloten bij de Museum-CAO. De functie is ingeschaald in schaal 11 (maximum salaris is € 4.301 bruto per maand). Daarnaast bieden ze je de mogelijkheid om mee te werken aan de ambities en de verdere ontwikkeling van een van de belangrijkste culturele organisaties van Zuid-Nederland.

Informatie en sollicitatie:
Je sollicitatie, inclusief motivatiebrief en CV, gericht aan Caroline Lucas (personeel & organisatie), kan per mail worden gezonden aan solliciteren@hnbm.nl o.v.v. hoofd development. Voor vragen kun je mailen naar Caroline Lucas (P&O) via clucas@hnbm.nl.

De sluitingsdatum voor deze vacature is op 25 april 2017. De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland op 1 en 2 mei 2017.

hnbm.nl