BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
hoofd kenniscentrum

CKE vervult in Eindhoven de rol van Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie. Vanuit die rol brengen ze mensen van alle leeftijden in aanraking met actieve kunstbeoefening en cultuureducatie. Ze zijn er voor uiteenlopende doelgroepen in het onderwijs, het sociaal-maatschappelijke domein en het vrijetijdscircuit. Vanuit hun organisatie die bestaat uit een vaste kern van professionals in alle kunstdisciplines en ondersteunende functies, werken we samen met vele partners in het veld.

Vanuit innovatief perspectief en hun veranderende rol voor Eindhoven, wil CKE (markt)onderzoek en productontwikkeling verankeren binnen de organisatie. Hiervoor wordt een nieuwe afdeling opgezet: het Kenniscentrum. De rol van het Kenniscentrum is die van afdeling research. Met de uit onderzoek verkregen inzichten prikkelt het Kenniscentrum de afdelingen Cultuureducatie en Culturele Ontmoeting van CKE én externe partijen tot innovatie en productontwikkeling. In samenspraak met marktpartijen streven ze naar een kwalitatief en divers aanbod van cultuureducatie- en participatie voor de inwoners van (de regio) Eindhoven.

Voor het nieuw op te zetten Kenniscentrum zoeken zij per zo spoedig mogelijk een

HOOFD KENNISCENTRUM (0,8 fte)

Kenniscentrum

Het Kenniscentrum van CKE zorgt voor een totaaloverzicht van aanbod in cultuureducatie en cultuurparticipatie in de regio Eindhoven. Het kenniscentrum verzamelt en analyseert dit aanbod en ontsluit het in een dynamische database. Ook signaleert het landelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar de Eindhovense situatie. Zo wordt het Kenniscentrum een vraagbaak en verwijzer voor (nieuwe) cultuurparticipanten, aanbieders of amateurkunstverenigingen. Vanuit gedegen inzicht in het totale veld ziet het Kenniscentrum waar lacunes en kansen zijn. Op basis van de inventarisatie van de markt gaat het op zoek naar partners die antwoorden op vragen kunnen formuleren, verbindt zij partijen en initieert het deskundigheidsbevordering onder professionals.

De functie

Als hoofd kenniscentrum geef je vorm aan deze afdeling. Je brengt de markt in kaart en weet vanuit expertise op het gebied van marketing heldere analyses te maken van waar vragen liggen en kansen zijn.

Als lid van het managementteam daag je de uitvoerende afdelingen Cultuureducatie en Culturele Ontmoeting uit om antwoorden te formuleren op gesignaleerde kansen.

Binnen het Kenniscentrum werkt een coördinator communicatie waaraan je op inspirerende en coachende wijze leiding geeft.

Je bent als marketeer, maar ook als cultureel en maatschappelijk ondernemer, enerzijds in staat om CKE te verbinden met de stad, de regio en het veld. Anderzijds weet je veel verschillende doelgroepen en marktgebieden met elkaar en met andere sectoren te verbinden.

Functieprofiel

Hun collega voor deze uitdagende nieuwe functie:

 • heeft een achtergrond in marketing en is analytisch sterk;
 • heeft een visie op de rol en ontwikkeling van amateurkunst en buurtcultuur in de veranderende maatschappij;
 • is een teamplayer in het MT met spelers die vanuit verschillende rollen samen aan een sterk CKE bouwen;
 • is een inspirerend en coachend leidinggevende die medewerkers ruimte en steun geeft om zich te ontwikkelen;
 • is een netwerker die mensen en instanties aan zich weet te binden;
 • onderhoudt relaties met partners op het gebied van cultuurparticipatie en is gericht op samenwerking en cocreatie;
 • is als persoon ondernemend, enthousiasmerend, empatisch en betrokken;
 • opereert transparant en boekt resultaten.

Concreet heb je:

 • een HBO-opleiding (of hoger) op het gebied van marketing;
 • een aanvullende opleiding op gebied van strategisch management;
 • kennis van en affiniteit met de culturele sector;
 • meerdere jaren ervaring in een marketingfunctie op strategisch niveau in de organisatie, bij voorkeur in de culturele sector;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Procedure en arbeidsvoorwaarden

 • Een extern selectieonderzoek maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.
 • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal € 4.277 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (schaal 11).
 • Ze bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

Solliciteren

Informatie over CKE kun je vinden op hun website www.cke.nl.

Informatie over de functie kun je krijgen bij directeur-bestuurder Hugo van den Hoek Ostende, telefoon 040-2163269 of 06-46163162.

Zij nodigen je uit om jouw motivatie en cv vóór 19 juni 2017 per e-mail te sturen naar CKE t.a.v. Corrie van de Wouw, HR-adviseur: corrie.vandewouw@cke.nl.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 29 juni en 5 juli 2017.