BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
Marketing en Communicatie Manager

BredaPhoto is een tweejaarlijks internationaal fotofestival dat plaatsvindt in de binnenstad van Breda. Het toont ‘the state of the art’ van de hedendaagse fotografie en biedt ruimte aan internationaal befaamde fotografen en jong aanstormend talent. Aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema wordt op een prikkelende en originele manier een groot en gevarieerd publiek bereikt. Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus.

Voor de verdere ontwikkeling van het ‘merk’ BredaPhoto, het versterken van een internationale profilering en het uitbouwen van het communicatie- en marketingbeleid, zoeken zij een ervaren

Marketing en Communicatie Manager

Ca. 20 uur p/w

Zij zoeken:
Een marketing- en communicatie-expert die bijdraagt aan de branding van het merk en de nationale en internationale positionering van BredaPhoto. Iemand die een strategisch beleidskader kan ontwikkelen en dat kan vertalen naar communicatie- en merkstrategieën, en een sterke en effectieve profilering en promotie van het festival.

Hun voorkeur gaat uit naar iemand met een marketingachtergrond, met kennis en ervaring op het gebied van het ‘vermarkten’ van producten of diensten. Een strateeg met een hands-on mentaliteit die nieuwe verbindingen creëert, die de productie van hun communicatiemiddelen begeleidt, de huisstijl bewaakt, hun social media kanalen beheert, ondersteuning biedt bij de organisatie van het festival en andere activiteiten van de stichting. Een sociaal sterke teamspeler die toegankelijk is en gemakkelijk contacten legt en onderhoudt met collega’s en relaties.

Wat ga je doen?

 • Je maakt deel uit van het professionele kernteam van BredaPhoto.
 • Als meewerkend voorman geef je leiding aan en sta je middenin het kleine team van vrijwillige communicatiemedewerkers en draag je zorg voor het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van het totale marketing- en communicatiebeleid (met uitzondering van het sponsorbeleid).
 • Je verstevigt relaties met de (internationale) pers en ontwikkelt en realiseert nieuwe mogelijkheden om met het verhaal van BredaPhoto nieuwe doelgroepen te bereiken, te boeien en te binden. Vernieuwing en experiment worden hierbij niet geschuwd.
 • Je voert de regie over het ontwikkelen en uitvoeren van geïntegreerde campagne(s) en werkt hiertoe nauw samen met het kernteam, de partners van BredaPhoto en hun vrijwilligers.
 • Je ontwikkelt en versterkt de online marketing.
 • Je begeleidt de vormgeving, vervaardiging en toepassing van on- en offline media, PR-activiteiten en communicatiemiddelen.

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau, en opleiding en ervaring op het gebied van (marketing)communicatie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functies, liefst in de culturele sector en indien mogelijk ook met festivals.
 • Je hebt kennis van en ervaring met geïntegreerde communicatie, PR, campagnes en social media.
 • Je hebt veel affiniteit met kunst en cultuur en met fotografie in het bijzonder.
 • Je hebt affiniteit met de dynamiek die een vrijwilligersorganisatie met zich meebrengt.

Jij bent:

 • Je bent een netwerker en kunt goed en snel je weg vinden in een creatieve, dynamische en uitdagende organisatie.
 • Je kunt goed en snel schakelen van strategie/ advies naar de hands-on communicatie in de praktijk.
 • Je bent nieuwsgierig en innovatief ingesteld en denkt in oplossingen.
 • Je neemt verantwoordelijkheid en bent er op uit om resultaten te boeken.
 • Je hebt intentie om je voor een lange periode aan het festival te verbinden en bent flexibel inzetbaar (geen 9-5 mentaliteit).

Wat biedt BredaPhoto?
Een overeenkomst (bij voorkeur als zzp’er) voor de periode tot en met het festival van 2018 met de intentie tot verlenging bij goede resultaten. Een vergoeding die overeenkomt met gemiddelde standaard in deze sector.

Reageren?
Je kunt tot en met 22 maart a.s. reageren op deze functie door je cv en motivatie te zenden naar Theo Andriessen (zakelijk manager) via theo@bredaphoto.nl. Als je eerst extra informatie wilt, kun je contact opnemen met Theo via 06 – 41838444.

De sollicitatiegesprekken vinden in week 13/14 plaats.

www.bredaphoto.nl