BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
Marketing- en Communicatietrainee

Theater aan de Parade is gelegen in het historisch stadscentrum van ’s-Hertogenbosch aan de voet van de prachtige bijna zevenhonderd jaar oude Sint-Jans kathedraal. Het theater heeft de beschikking over een grote zaal met negenhonderd zitplaatsen. Verder zijn er een evenementenzaal en verschillende kleinere zalen voor zakelijke bijeenkomsten.

Jaarlijks ontvangt de schouwburg in het hart van de hoofdstad van Noord-Brabant circa 300.000 bezoekers voor ongeveer driehonderd theater- en muziekuitvoeringen en honderdvijftig zakelijke evenementen. Theater aan de Parade heeft een lange geschiedenis, maar ook een eigentijdse en eigenwijze blik naar de toekomst.

Trainee Marketing & Communicatie (m/v)

Uniek in de culturele sector: een traineeship! Anke, Femke, Lotte, Laurens, Pauline, Mayke en Anika gingen jou al voor. Zij deden een jaar lang relevante werkervaring op op hun marketingafdeling. Inmiddels zijn ze helemaal op hun plek in de theaterwereld of in het bedrijfsleven.

Gezocht!
Dans-, muziek-, toneel-, jeugdvoorstellingen en musicals zijn voor jou geen onbekend gebied. Al gedurende je opleiding droomde je van een baan bij een theater. Maar alle vacatures waar je op reageert vragen om werkervaring. Maar die heb je als net afgestudeerde natuurlijk niet. Theater aan de Parade biedt jou dé kans om een jaar lang werkervaring op te doen. Je werkt 32 uur per week mee op de afdeling Marketing en Publiciteit en schrijft allerhande artikelen, onderhoudt hun social media kanalen en verzint originele (online) campagnes. Je bent zelfstandig en toont graag initiatief.

Zij zoeken een creatief schrijftalent. Van een taaie tekst maak jij een leuk verhaal. Spelling suf? Voor jou niet! Sterker nog: je ergert je rot aan spelfouten. ‘Ik wordt’ komt niet voor in jouw vocabulair. Je schrijft net zo vlot een persbericht als een Tweet. Je hebt ook oog voor visuele communicatie, bijvoorbeeld voor social posts. Denk aan foto’s, video’s, advertenties, banners en headers. Het liefst maak je ze zelf (op) en anders weet je hun vormgever haarfijn uit te leggen wat je wilt.

Wat bieden zij jou?
Je doet concrete werkervaring op. De artikelen die jij schrijft worden gepubliceerd. De (online) campagnes die je bedenkt voer je zelf uit. Je leert de fijne kneepjes van het marketing- en communicatievak en wordt daarin door hun begeleid. Van A tot Z. Aan het einde van je traineeship ben je klaargestoomd voor een baan in de culturele of commerciële sector. De startdatum is in overleg, maar het liefst ben je op zeer korte termijn beschikbaar.

Wat bied jij hun?
Je hebt zojuist een HBO/WO opleiding Communicatie of soortgelijke opleiding afgerond. Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend en voor Photoshop (of Canva) draai jij je hand niet om. Verder weet jij hun precies te vertellen wat theater voor jou betekent. Affiniteit met social media is een absolute pre. Het betreft een betaalde functie.

Is het theaterdier in jou ontwaakt? Stuur dan zo spoedig mogelijk je creatieve sollicitatiebrief (een video wordt nóg meer gewaardeerd!) met cv en recente pasfoto naar: Stephanie Vorstenbosch stvo@theateraandeparade.nl. Reageren kan tot en met 1 juli 2017.

www.theateraandeparade.nl