BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
Muziekdocent Speciaal Onderwijs

Vanaf schooljaar 2017-2018 doen drie scholen voor speciaal onderwijs uit de stad Eindhoven en omgeving mee aan de tweejarige opleiding ‘Muziekspecialist in het s(b)o’ van Stichting Tamino en het Prins Claus Conservatorium. De opleiding is bedoeld voor groepsleerkrachten uit het s(b)o die muzikaal vaardig willen worden en muziekdocenten die zich willen bekwamen in het lesgeven aan kinderen uit het s(b)o.

Ze zoeken voor dit opleidingstraject minimaal twee

muziekdocenten

die aan de opleiding mee willen doen.

Voor muziekdocenten betekent deelnemen aan de opleiding een unieke kans om het speciaal onderwijs van binnenuit te leren kennen. Je werkt nauw samen met groepsleerkrachten voor de duur van twee jaar en ontwikkelt en geeft samen muzieklessen helemaal toegespitst op de doelgroep.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding moet je beschikken over een afgeronde muziekvakopleiding. Verder heb je ervaring in muziekles geven aan groepen kinderen in het basisonderwijs en kun je zelf lessen ontwikkelen. Je hebt een grote affiniteit met kinderen uit het speciaal onderwijs en specifiek kinderen met (ernstige) gedragsproblematiek.

Wat bieden ze?

  • Dertien trainingsmiddagen (waarvan één introductiebijeenkomst).
  • Minimaal zestig betaalde muzieklessen.
  • Vergoeding voor het organiseren van twee studiemiddagen muziek voor het leerkrachtenteam.
  • Vier begeleide intervisiebijeenkomsten.
  • Kennis & expertise over het speciaal (basis)onderwijs.
  • Certificaat.

Wat vragen ze?

  • Tijdsinvestering in de opleiding en intervisie / uitwisselingsbijeenkomsten.
  • Interesse en nieuwsgierigheid voor het speciaal onderwijs.

De opleidingen starten in het najaar van 2017 en vinden op vrijdagmiddagen plaats. De muzieklessen die je op de school geeft worden in overleg met de school ingepland.

Voor meer informatie over de opleiding kun je contact opnemen met Tanja van Dijk via t.vandijk@stichtingtamino.nl of via 06-19438802.

Aanmelden kan door voor 1 augustus 2017 een korte motivatie waarom je aan de opleiding wilt meedoen, een CV en twee voorbeeldlessen die je zelf hebt ontwikkeld te mailen naar t.vandijk@stichtingtamino.nl. Selectiegesprekken vinden in augustus 2017 in Eindhoven plaats.