BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
Projectleider/Docent

Voor de opleidingen Academy of Music and Performing Arts (voorheen Fontys Conservatorium) en de Master of Music zoeken zij een

Projectleider/Docent

De nieuwe conservatoriumopleiding Academy of Music and Performing Arts is naast een kwalitatieve, eigentijdse vakopleiding een opleiding die vertrekt vanuit het samenspelen en creëren. Tevens verbindt de opleiding diverse kunstvormen zoals dans, theater en beeldende kunst met muziek. Uitgangspunten zijn een hoog artistiek niveau, het versterken van de sociaal-maatschappelijke verbinding via co-creatie, een interdisciplinair curriculum in een internationale leeromgeving. Studenten worden zo voorloper en spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van nieuwe visies op het muziek-kunstenaarschap.

Binnen de Master of Music ontwikkelen studenten zich verder tot topmusicus en leren ze zich ook zelfstandig te vestigen in de professionele muziekwereld. Studenten bouwen aan een netwerk van musici, andere kunstenaars en zakelijke partners waar ze tijdens, maar ook na hun masteropleiding, profijt van hebben.

Wat ga je doen?
De projectleider is niet alleen organisatorisch maar ook inhoudelijk verantwoordelijk voor het realiseren van 5 projecten, concertreeksen (9 reeksen met totaal 56 concerten), masterclasses (30 per jaar), presentaties, lezingen (32 per jaar), zowel binnen het instituut als daarbuiten. Verder is de projectleider verantwoordelijk voor de coördinatie van het Ensemble-in-Residence-programma (8 ensembles in residence). Daarnaast is de nazorg van internationale contacten een taak van de projectleider en dit in nauwe samenwerking met de sectorleider muziek.

Wat vragen zij van jou?
Je bent:

  • Ondernemend en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden (ook in het Engels);
  • Accuraat, zelfstandig met groot doorzettingsvermogen;
  • Representatief.

Je hebt:

  • Een HBO+/Academisch werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare ervaring in projectmanagement binnen de kunsten (ook inhoudelijk);
  • Een gedegen en up-to-date kennis van de hedendaagse muziekscene;
  • Inzicht in projectplanning, bijv. toepassen van PRINCE2;
  • Kennis van het gebruik van social media in een professionele context;
  • Een analytisch denkvermogen.

Fontys als werkgever
Fontys leidt studenten op tot betekenisvolle professionals die er in de maatschappij toe doen. Zij zijn een innovatieve organisatie, en spelen – samen met het werkveld – snel in op ontwikkelingen in de regio. Onze medewerkers zijn steeds op zoek naar inspiratie en uitdaging. Met passie leveren ze met ons onderwijs en onderzoek een belangrijke bijdrage aan relevante thema’s in de samenleving. Ze kijken over grenzen heen en leren nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Talenten van studenten en medewerkers laten groeien, door aandacht en uitdaging. Dat is onze gezamenlijke ambitie: groter denken en doen.

De werkomgeving
Bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) vind je kwalitatief kunstonderwijs in een dynamische omgeving waarin verandering meer regel dan uitzondering is. Zij zijn een hogeschool die flexibel is en goed kan inspelen op de veranderingen om ons heen.

FHK biedt in een prachtig gebouw in hartje Tilburg plaats en ruimte aan alle kunstdisciplines, kunsteducatie en uitvoerend, bachelor en masteropleidingen. Leren in de praktijk en door onderzoek staat centraal binnen de opleidingen. Naast bachelor- en masteropleidingen zetten ze ons in voor talentontwikkeling zowel voor, tijdens als ná de opleiding. Zij geloven in een (kunst)wereld zonder grenzen, ze willen experimenteren door onderzoek, door samen te werken met een diversiteit aan partners. Toekomstige docenten en kunstenaars stimuleren elkaar om binnen en buiten FHK de wereld te onderzoeken en vorm te geven.

Bij FHK werk je in een internationale, interdisciplinaire omgeving waar kunststudenten zichtbaar worden en waar het bruist van energie.

Link naar filmpje over FHK youtu.be op fontys.nl/kunsten

Is dit jouw baan?
Solliciteer dan snel! Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij Raf de Keninck (sectorleider), 06 22947977. Hier kun je ook jouw sollicitatie aan richten. Voor informatie over de procedure kun je terecht bij Bianca Isbouts/Esther van Deelen, 08850 75366 (vrijdagmiddag afwezig). Je kunt via de sollicitatiebutton op de website van Fontys direct op de vacature reageren.

fontys.nl