BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant
Stagiair(e) Online Communicatie

Stagiair(e) Online Communicatie Van Abbemuseum

Eindhoven sep 2017 – jan 2018 

Het Van Abbemuseum is niet zomaar een museum. Geen wit doek voor de grote publiekstrekkers van de moderne kunst. Zíj daarentegen experimenteren. Ze proberen en ontdekken. Niet aaien, maar prikkelen. Niet toen maar nú. Het museum presenteert de kunst van nu. En de onderwerpen van nu. Weet je precies wat je gaat krijgen? Nee. Word je als bezoeker geprikkeld en uitgedaagd? Ja. Altijd. En dat al meer dan 80 jaar! 

Het Van Abbemuseum, specifiek de afdeling Marketing, Bemiddeling en Fondsenwerving, is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die helpt hun online communicatie op originele en creatieve manier invulling te geven. Hun online bezoekers staan steeds sterker in de focus, en ze blijven hun online aanwezigheid daarom continu door ontwikkelen. 

Start van de stageperiode in overleg, bij voorkeur per september. Hiervoor zijn mensen met een communicatie achtergrond geschikt, maar ook een kunsthistorische of commerciële achtergrond/opleiding kan interessant zijn. Het belangrijkste is een passie voor de kunst en de wens op professionele wijze iets bij te dragen aan de binding van het museum met zijn online bezoekers. 

Je krijgt bij deze stage een beeld van de online communicatiestrategie van het museum en het internationale samenwerkingsverband smARTplaces, waar ze onderdeel van uit maken. Ze helpen je in een afdeling met uiteenlopende taken jouw talenten te ontdekken en te versterken. 

Jij: 

  • studeert aan een HBO of WO opleiding op het gebied van marketing, communicatie, kunstgeschiedenis, nieuwe media of een vergelijkbare opleiding; 
  • bent (ongeveer) beschikbaar in de periode september 2017 – januari 2018, voor minstens 24 uur per week; 
  • beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (Nederlands moet eerste taal zijn); 
  • beschikt over de vaardigheden om het museum te promoten via de website en sociale media 
  • (her)schrijft graag en gemakkelijk korte, goed leesbare teksten en bent in staat teksten op basis van bepaalde eisen te herzien en te verbeteren; 

Heb je belangstelling? Stuur dan uiterlijk 2 juli 2017 je brief met cv naar m.erica@vanabbemuseum.nl o.v.v. ‘Stagiair(e) Online Communicatie’. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mariët Erica, Senior Online Marketing en Communicatie van het Van Abbemuseum via m.erica@vanabbemuseum.nl of 06- 51072844.