BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Op donderdag 20 maart verschijnt in opdracht van de provincie Het Nieuwste Brabant, een multimediaal boekproject waarin wetenschappers, innovatieve ondernemers en creatieve geesten nieuwe perspectieven geven voor onze provincie. Maar wij zijn vooral ook benieuwd naar jouw mening: wat is volgens jou het nieuwste Brabant?

Door Sanne Schepers 

Foto uit het boek | Fotograaf: Marc Bolsius Foto uit het boek | Fotograaf: Marc Bolsius

Lange geschiedenis

Het denken over de toekomst van Noord-Brabant kent een lange geschiedenis. In de jaren ’50 van de vorige eeuw verscheen bijvoorbeeld Het Nieuwe Brabant. Hierin werd verslag gedaan van de ontwikkelingen die Brabant destijds doormaakte. Nu – ruim 60 jaar later – vond de provincie Noord-Brabant het tijd om de balans op te maken en wederom te kijken naar de toekomst.  

Foto uit het boek | Fotograaf: Marc Bolsius Foto uit het boek | Fotograaf: Marc Bolsius

Offline lezen, online meedenken

In MEST #5 (eind maart op de mat en in de winkel) lees je een artikel waarin MEST het essay van hoogleraar Hans Mommaas eruit pikt en enkele passages aanstipt. Op deze website vragen we jou vast mee te denken. 

Foto uit het boek | Fotograaf: Marc Bolsius Foto uit het boek | Fotograaf: Marc Bolsius

Denk mee

Wat is volgens jou het nieuwste Brabant? Hoe denk jij over de toekomst van Brabant? We zijn benieuwd naar je reactie!

Het Nieuwste Brabant, het boek dat geschiedenis schrijft over de toekomst van Brabant verschijnt op 20 maart 2014 (€29,90 excl. Verzendkosten). Na de presentatie van het boek volgt een aantal debatavonden. De eerste avond is op woensdag 21 mei. Voor meer informatie en een uitgebreide longread kun je kijken op www.brabant.nl/hetnieuwstebrabant.

Wat is volgens jou het nieuwste Brabant?

Contact

Sanne Schepers

Sanne Schepers

Online marketeer linkedin.com

Reageren