BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzonder beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Gefotografeerd en uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

De Pillenstrip Oss - Koningsnacht 26 april De Pillenstrip Oss - Koningsnacht 26 april Het onlangs onthulde kunstwerk 'Pillenstrip' kleurde op Koningsavond oranje en rood-wit-blauw. Het kunstwerk bij het station in Oss is een cadeau van de gemeente Oss aan MSD (voorheen Organon). Het kunstwerk is een eerbetoon aan de anticonceptiepil die in Oss is ontwikkeld en die een belangrijke bijdrage leverde aan de groei van het Osse bedrijf MSD. Het werk is bedacht door kunstenaar Sjef Hoogstede.

( Zie ook hier de cartoon van Marjolein Schalk over de pillenstrip.)

Bron: MSD
Majestic Dance Event - Koningsnacht & Koningsdag 2015 - Stadhuisplein Eindhoven Majestic Dance Event - Koningsnacht & Koningsdag 2015 - Stadhuisplein Eindhoven Al jarenlang staat Majestic Dance Event op het Stadhuisplein in Eindhoven garant voor een geweldig Koningsfeest. Het (gratis) event trekt jaarlijks zo'n tienduizenden feestvierders. Op het evenement worden verschillende housebeats gedraaid, zijn er spectaculaire acts en is er live entertainment.

Fotograaf: Silas Pelsmaeker
Bron: Majestic Dance Event
To act or not to act - Zuidelijk Toneel Tilburg - 18 en 19 april 2015 To act or not to act - Zuidelijk Toneel Tilburg - 18 en 19 april 2015 To act or not to act is een educatieproject van Het Zuidelijk Toneel waar theatermakers aan de slag gaan met thema's uit een grote zaal productie. Dit jaar lieten de twee theatermakers in opleiding Delaisa Rafaela en Geert Vermeegen zich inspireren door Romeo & Julia, samen met twee enthousiaste groepen amateurspelers.

Fotograaf: William van der Voort
Bron: Het Zuidelijk Toneel
Roadburn Festival - Tilburg - 9 t/m 12 april 2015 Roadburn Festival - Tilburg - 9 t/m 12 april 2015 Liefhebbers van stonerrock, doommetal en donkere psychedelica waren van 9 tot 12 april op het juiste adres bij het Roadburn Festival in en rondom poptempel 013 in Tilburg. Het festival trekt bezoekers van over de hele wereld, zelfs uit Australiƫ en Chili. ''Het kan indrukwekkend zijn, maar het zijn lieve mensen. Het lijken wel hippies.'' aldus organisator Walter Hoeijmakers.

Fotograaf: William van der Voort
Bron: Omroep Brabant
Paaspop - Schijndel - 3 t/m 5 april Paaspop - Schijndel - 3 t/m 5 april Het jaarlijks terugkerend evenement Paaspop trok dit jaar een recordaantal bezoekers. Zestigduizend mensen kwamen in het weekend van 3 april richting Schijndel. De laatste uurtjes van het festival werden op zondag afgesloten met gevestigde namen uit binnen- en buitenland zoals The Kooks, dEUS en Anouk.

Fotograaf: Jostijn Ligtvoet
Bron: 3voor12
Verbouwing Poppodium 013 Tilburg Verbouwing Poppodium 013 Tilburg ''Het eind van een tijdperk, vol emoties en herinneringen, maar treur niet: het zweet zit in de vloeren.'' Met die woorden luidde Poppodium-directeur Frens Frijns op dinsdagavond het begin van de grootscheepse verbouwing van 'de 013' in. De Tilburgse muziektempel is voor vijf maanden gesloten. En als deze weer open gaat heeft 013 een grote zaal voor 3000 muziekliefhebbers en een kleine zaal voor 700. Eind september wordt het nieuwe poppodium opgeleverd en 11 oktober is de eerste show in het nieuwe 013 van jazzgrootheid Gregory Porter.

Fotograaf: Erik Luyten
Bron: Brabants Dagblad

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren