BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende en bijzondere beelden uit Brabant, uitgekozen door fotograaf William van der Voort. Het thema voor de maand mei is ‘Nieuwkomers’. De beelden staan dan ook in het teken van nieuwe talenten. De foto’s zijn namelijk gemaakt op Festival Cement. Dit festival biedt een podium aan de nieuwe generatie theatermakers, choreografen en schrijvers. We zetten nieuwe talentvolle theatermakers in de schijnwerpers.

Foto’s William van der Voort - Cloakture

Geschreven door Renée de Kruif

Sabine Molenaar Sabine Molenaar De performance van Sabine Molenaar draagt de naam ‘Almost Alive’. Het verhaal neemt je mee naar een plek waar je je volledig kan afsluiten voor alle prikkels van buitenaf. Helemaal in jezelf gekeerd, ervaar je juist dat dit de plek is waar de meeste chaos heerst.

Sabine heeft met haar eerste solovoorstelling, ‘That’s it’ uit 2013, de eerste prijs gewonnen op het Bilbao ACT festival en de prijs voor Strafste Vrouwelijk Talent op Theater Aan Zee.

Ruben Mardulier en Michiel Deprez Ruben Mardulier en Michiel Deprez Ruben Mardulier en Michiel Deprez zijn in 2015 afgestudeerd aan de Fontys Academy for Circus and Performance Art in Tilburg. Ruben is gespecialiseerd in acro dance en Michiel in jongleren.

Met hun voorstelling ‘Spontaan op maat gemaakt’ creëren ze verschillende installaties en ‘circusanekdotes’ waarbij ze van tevoren zo weinig mogelijk grenzen willen stellen. Tijd en plaats worden als impulsen gebruikt, waardoor er veel ruimte is voor improvisatie.

Michiel heeft inmiddels twee solovoorstellingen op zijn naam staan. Ruben één solovoorstelling en heeft daarnaast samengewerkt met onder andere Ulrike Quade. Door deze samenwerking heeft hij zich verdiept in poppenspel door in de leer te gaan bij een Japanse meester.
Piet van Dycke en Kelly Vanneste Piet van Dycke en Kelly Vanneste De voorstelling van Piet en Kelly draagt de bijzondere naam ‘It’s all about the third nipple’. De voorstelling speelt zich af in een badkamer en laat de intimiteit, en de grenzen hiervan, ervaren.

Piet is student Choreography en Kelly studeert Dance Art in Context aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com
Renée de Kruif

Renée de Kruif

Freelance journalist, tekstschrijver en fotograaf linkedin.com

Reageren