BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort - Cloakture.

Africa by Light - 9 december t/m 22 januari Beekse Bergen Hilvarenbeek Africa by Light - 9 december t/m 22 januari Beekse Bergen Hilvarenbeek Een uitje naar de Beekse Bergen is al een feest op zich. Maar tijdens Africa by Night is het extra speciaal. Afrikaanse dieren gemaakt van doek staan langs de wandelroute en worden verlicht. Maar liefst tien zeecontainers waren nodig om alle doeken, die in China zijn gemaakt, naar ons land te verschepen. ’s Avonds tussen 17 en 21 uur kan je de speciale route lopen door het dierenpark langs de verlichte kunstwerken.

Credits: Hans Moerkens
Afscheid Jeroen Bosch jaar - 31 december Den Bosch Afscheid Jeroen Bosch jaar - 31 december Den Bosch 2016 stond in Den Bosch in het teken van de middeleeuwse schilder Jeroen Bosch. Vijfhonderd jaar geleden leefde hij in de stad en met meer dan honderd evenementen gedurende het jaar werd dit gevierd, met als grote afsluiter de ‘verbranding van het Bosch Beest’. Het Bosch Beest was een negen meter hoge uil en de verbranding symboliseerde de brand van 1463 in Den Bosch waar Jeroen Bosch getuige van was.

Credits: Marc Brink BD
Incubate - 10 en 11 december Tilburg Incubate - 10 en 11 december Tilburg Het derde en tevens laatste weekend van het Incubate-festival in 2016. Voor het eerst vond het festival niet in één week plaats in Tilburg, maar verdeeld over drie momenten in het jaar. Van kroegen tot lunchcafé’s, op diverse plekken traden artiesten op tijdens het cutting edge-festival. De Dead Neanderthals (foto) waren één van de optredende artiesten.Credits: William van der Voort - Cloakture.

Metal Meeting - 16 en 17 december Eindhoven Metal Meeting - 16 en 17 december Eindhoven 36 bands in twee dagen tijd verdeeld over twee stages. De Effenaar in Eindhoven was 16 en 17 december de plek voor de metalliefhebber. En met een uitverkochte editie bleek ook dat er genoeg liefhebbers op af kwamen. Mocht je het dit jaar gemist hebben, het weekend voor volgend jaar staat al vast: 15 en 16 december.

Credits: Eindhoven Rockcity/Paul Verhagen

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Reageren