BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort. CLOAKTURE

Geschreven door Renée de Kruif

Carnaval - 24 t/m 28 februari Tilburg Carnaval - 24 t/m 28 februari Tilburg Voor een paar dagen stond het land onder de rivieren weer op z’n kop. Het was namelijk weer de tijd van carnaval. Hossend en in polonaise bewogen mensen in Brabant zich voort. Zo ook in Kruikenstad, de rest van het jaar bekend als Tilburg. Op de foto is de opbrengst te zien op de vroege maandagochtend voor medewerkers van de Diamant Groep. Vaste prik op de zondag is de optocht in Kruikenstad. Die dit jaar druk werd bezocht, onder andere omdat de weergoden goed gezind waren.

Credits: Jan van Eijndhoven, Beeld WerktVerspijkerd en verzaagd - 18 februari t/m 5 juni Den Bosch Verspijkerd en verzaagd - 18 februari t/m 5 juni Den Bosch

In het Noordbrabants Museum in Den Bosch is afgelopen maand de expositie ‘Verspijkerd en verzaagd’ geopend. Het is een tentoonstelling gewijd aan vijf decennia van hergebruik van heiligenbeelden in de Nederlandse beeldhouwkunst. Diverse kunstenaars hebben oude heiligenbeelden getransformeerd tot een kunstwerk. Centraal in de expositie staat het werk van de Bossche kunstenaar Jacques Frenken. Hij was in 1965 de eerste kunstenaar die zijn hand durfde te leggen op afgedankte beelden. Op de foto is het werk te zien van Moniek Westerman. Haar werk heet ‘Vlucht’ en voor dit kunstwerk heeft zij ongeveer 55 corpora gebruikt, veren en metaaldraad.

Credits: Moniek Westerman

Lookapony - 17 februari Eindhoven Lookapony - 17 februari Eindhoven Op 17 februari stond de band Lookapony in het Stroomhuis in Eindhoven met de releaseshow van hun album Ha-Satan. Niet alleen in thuisstad Eindhoven werd de show opgevoerd. Ook in Gent, Groningen en Amsterdam staat een releaseshow gepland.

Het album werd opgenomen in Eindhoven, samen met producer Raven Aarsten van Mozes and the Firstborn. 2017 zou zomaar eens het jaar kunnen worden van Lookapony, muziek die het best onder valt te brengen onder de categorie garage rock.

Credits: Erik Luyten

Smeltkroezen - 10 februari Tilburg Smeltkroezen - 10 februari Tilburg Smeltkroezen is een terugkerend evenement; iedere tweede vrijdag van de maand in het Juttheater in Tilburg. Het is een culturele avond waarin veel disciplines passeren, zoals film, expo en zelfs circus. Het wordt georganiseerd door Bouwjaar’84, een performance collectief gevestigd in Tilburg. 

Op de foto is het kunstwerk van Vesna Faassen en Lukas Verdijk te zien tijdens de laatste editie van Smeltkroezen op 10 februari.

De volgende editie van Smeltkroezen is op vrijdag 10 maart en kaartjes kosten vijf euro.

Credits: Vesna Faassen en Lukas VerdijkHeb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren