BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende en bijzondere beelden uit Brabant, uitgekozen door fotograaf William van der Voort. Alle beelden staan compleet in het teken van #groei, het thema van juni op Mestmag.nl. 

Foto’s William van der Voort
Geschreven door Renée de Kruif

Inclusive Dance Event Inclusive Dance Event Het opzoeken en overschrijden van de dans en bewegingspraktijk. Dat was het doel van het Inclusive Dance Event op 23 mei jl., georganiseerd voor docenten, studenten, partners en professionals binnen en buiten de kunsten als onderdeel van het Erasmus+ project. Een project gestart door Fontys Dansacademie en partners vanuit de wens om bij te dragen aan nieuwe perspectieven en praktijken van dans, binnen en buiten de kunst. Het Inclusive Dance Event diende als oplevering van het project, waar ook de community inclusivedance is gelanceerd. 

Foto: William van der Voort
Station Breda Station Breda Het nieuwe station in Breda is uitgeroepen tot het Beste Gebouw van 2017. De jury roemde het gigantische gebouw, met een trein- en busstation, passage, parkeergarage op het dak, 9000 m2 winkels, 20.000 kantoren, 147 woningen in vier blokken, een fietsenstalling met 6000 plaatsen en twee pleinen, vanwege de allure en bourgondische sfeer. Het station voelt volgens de jury als een stadje en blinkt uit in complexiteit en formaat.  

Foto: René de Wit
We Are Public Brabant We Are Public Brabant In 43 dagen werden 2000 cultuuroptimisten lid van We Are Public. Hiermee heeft We Are Public de wervingscampagne in Noord-Brabant succesvol afgesloten en zijn ze op 01 juni jl. officieel gestart in Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Breda en Helmond. Meer dan 70 cultuurinstellingen werkten in de campagneperiode samen om de cultuurkaart in Noord-Brabant mogelijk te maken. We Are Public leden kunnen nu voorstellingen, films, concerten en exposities bezoeken bij meer dan 250 instellingen verspreid over Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Tilburg, Breda, Helmond en Den Bosch.

Foto: Tilburgse Koerier

Vloeistof Dans Vloeistof Dans Anja Reinhardt en Yuri Bongers zijn de drijvende krachten achter het Tilburgse dansgezelschap Vloeistof. Ze schromen de confrontatie met het publiek en de bezoeker niet. Het publiek maakt juist integraal onderdeel uit van de voorstelling. Hiermee willen ze het publiek laten reflecteren op hun eigen gedrag. Recent hebben ze er middels een crowdfundingscampagne voor weten te zorgen dat ze de voorstelling ‘Hellend vlak’ kunnen gaan opvoeren. 

Foto: Kenneth Stamp
Efteling Loonsche Land Efteling Loonsche Land Op 31 mei jl. bestond de Efteling 65 jaar. Op deze heuglijke dag werd tevens het nieuwe vakantiepark Loonsche Land geopend. Dit nieuwe vakantiepark staat volledig in het teken van de natuur en telt 1000 bedden verdeeld over een hotel, losstaande themakamers en vakantiehuizen.

Foto: Looopings

Wil jij reageren op dit artikel?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com
Renée de Kruif

Renée de Kruif

Freelance journalist, tekstschrijver en fotograaf linkedin.com

Reageren