BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort. CLOAKTURE

Geschreven door Renée de Kruif

Cultuurnacht - 27 januari Breda Cultuurnacht - 27 januari Breda ‘Het avontuur lonkt’. Zo klonk het thema dit jaar van de Cultuurnacht in Breda. Vrijdagavond vanaf 19 uur was het weer tijd om op pad te gaan in het knusse centrum van Breda. 55 deelnemers verspreid over 50 locaties deden mee. Wanneer je alles wilde zien, moest je wel stevige wandelschoenen aantrekken. Gelukkig werd het wat makkelijker gemaakt doordat je kon kiezen uit vier verschillende routes, met als thema Avontuur, Bijzonder bezoek, Onverwachte ontmoetingen en Verborgen verhalen. Zo kwam je op de Markt een grote opblaasbare drol tegen en stond er in een intiem binnentuintje een bandje te spelen.

Credits: Edwin Wiekens/pix4profs
MuDaChiefs - 15 januari Tilburg MuDaChiefs - 15 januari Tilburg Op zondag 15 januari was de afsluiting van een driedaagse intensieve workshop georganiseerd door Dans Brabant, waar improvisatie centraal stond. Verschillende disciplines vonden elkaar, zoals professionele muzikanten, dansers en andere performers. De workshopdagen werden afgesloten met een openbare impro-sessie op de zondagmiddag in theater De NWE Vorst in Tilburg. Onder andere curatoren Jack Gallagher (Bodies Anonymous) en Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies) stonden op de vloer, samen met zo’n 20 andere performers.

Credits: Cloakture, William van der Voort

Zwembad De Blikken - 5 januari Oosterhout Zwembad De Blikken - 5 januari Oosterhout Tot anderhalf jaar geleden was het nog een gewoon zwembad waar zwemlessen werden gegeven. Nu is het een waar kunstwerk. 48 kunstenaars hebben 365 dagen lang gewerkt aan het kunstwerk van tegeltjes in De Blikken in Oosterhout. De bodem van het voormalige zwembad telt bijna 18.000 tegeltjes en draagt de titel ‘het Beeldbad’.

Twee kunstenaars van stichting Bock en h19 kwamen met het idee om het oude zwembad om te toveren tot een kunstwerk. Het kunstwerk werd geopend op dag 365+1 en was ongeveer twee weken lang te bewonderen.

Credits: Eva de Schipper
Storioni Festival - 19 t/m 29 januari Eindhoven Storioni Festival - 19 t/m 29 januari Eindhoven Voor de tiende keer vond het Storioni Festival plaats. In twaalf dagen werden vijf verschillende Brabantse steden bezocht. Van over de hele wereld waren topmusici te beluisteren en bewonderen gedurende het festival. Het Storioni Trio (foto) deed traditiegetrouw de opening in Eindhoven en speelde het eerste deel uit Beethovens transcriptie van zijn Tweede symfonie. Het thema van dit jubileumjaar luidde: Designing new traditions. Eén van de grote namen dit jaar was de Amerikaanse Pulitzer-winnaar David Lang. 

Credits: Willeke Machiels

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren