BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Gefotografeerd en uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

Dynamo Metal Fest - IJssportcentrum Eindhoven - 18 juli Dynamo Metal Fest - IJssportcentrum Eindhoven - 18 juli Acts als Death Angel, Nuclear Assault en Biohazard traden afgelopen juli op tijdens het Dynamo Metal Fest. Door het lange wegblijven van het event en de vele 'veteranen' in het publiek, te herkennen aan hun oldschool Dynamo-shirtjes, voelde het festival aan als een grote metalreünie.

Fotograaf: William van der Voort
Roze Maandag Tilburg - 20 juli 2015 Roze Maandag Tilburg - 20 juli 2015 Nederland hand in hand, de jubileum-editie van Roze Maandag 2015. Tilburg kleurde roze terwijl 25 paren, vanwege het 25 jarige bestaan, in de (on)echt werden verbonden door Henny Huisman. Veel in het nieuws was de moeder die trouwde met haar zoontje (niet de jongen op de foto), "Hij is twee jaar geleden uit de kast gekomen en dit is een geweldig moment om hem daarbij te ondersteunen door met hem te trouwen,'' aldus de enthousiaste moeder.

Fotograaf: Jostijn Ligtvoet
Do It With Others - Sigrid Calon - Juli 2015 Do It With Others - Sigrid Calon - Juli 2015 40 gekleurde vlaggen, gemaakt door kunstenares Sigrid Calon, hingen drie weken lang verspreid over een fietsroute langs de grenzen van Tilburg. Een manier waarop Sigrid onderzoek wilde doen naar de mogelijkheden en toepassingen van vlaggen. Het onderzoek was onderdeel van Do It With Others, een project waarbij gerenommeerde kunstenaars bijzondere kunstprojecten opzetten in Tilburg en omgeving.

Fotograaf: Wiliam van der Voort
Ode Aan De Zandrug- Waspik - Juli 2015 Ode Aan De Zandrug- Waspik - Juli 2015 OdeAanDeZandrug_Waspik_foto-KeesKlerkx.jpgMet de onthulling van Ode Aan De Zandrug van Sannah Belzer is de Halvezolenroute, een kunstroute, officieel gelanceerd. De kunst langs deze route verwijst naar de schoen- en leerindustrie, de spoorlijn, de natuur en het landschap, ofwel de rijke geschiedenis van De Langstraat. Behalve kunstwerken zijn er ook animatiefilms en gedichten gemaakt voor de kunstroute, deze zijn te bekijken en te beluisteren via de fiets- en wandelrouteapp brabant vertelt.

Fotograaf: Kees Klerkx
WOO HAH! - Spoorzone in Tilburg - 4 juli 2015 WOO HAH! - Spoorzone in Tilburg - 4 juli 2015 4 juli 2015 was een bloedhete zaterdag. Waterpistolen, douches, drinkwaterputten, waaiers en knallende optredens zorgden voor een geslaagde dag. Deze 2e editie van WOO HAH! trok maar liefst anderhalf keer meer bezoekers dan de debuut editie, kreeg lovende recensies en groeit in 2018 misschien wel uit naar een tweedaags festival. (Ook MEST publiceerde eerder al een artikel over WOO HAH!)

Fotograaf: Wiliam van der Voort
Nirwana Tuinfeest - Lierop - Augustus 2015 Nirwana Tuinfeest - Lierop - Augustus 2015 Drie dagen lang was het een groot feest tijdens de 40e editie van het Nirwana Tuinfeest in Lierop. Het programma op Nirwana Tuinfeest bestond uit het hardere gitaarwerk, publiekstrekkers van nu en een aantal oud bekende. Zo ook John Coffey, waarbij het publiek volledig uit zijn plaat ging op een mix van hardcore, punk en jaren tachtig hardrock

Fotografie: Nirwana Tuinfeest
Woolstock - Ergens op een wei - 28 / 29 augustus 2015 Woolstock - Ergens op een wei - 28 / 29 augustus 2015 Woolstock is een kleinschalig en low budget event dat ergens op een weide in de omgeving Tilburg wordt gehouden. Woolstock verwijst met zijn naam naar het goed bekende Woodstock dat in augustus 1969 ook op een weiland werd gehouden. De sfeer is er vredig en broederlijk, zo ook op 28 en 29 augustus tijdens de 2e editie van Woolstock.

Fotograaf: Christiaan Westgeest
Lustwarande ’15 – Rapture & Pain - park De Oude Warande Tilburg Lustwarande ’15 – Rapture & Pain - park De Oude Warande Tilburg Na vier edities heeft Lustwarande zich bewezen als een van de belangrijkste internationale buitenexposities in Nederland. Momenteel vindt de vijfde editie plaats genaamd: Lustwarande '15 – Rapture & Pain. De rode draad in Rapture & Pain is de sociale kritiek die in de werken ligt besloten, waarbij uitingen van hoop over de toekomst afgewisseld worden met uitingen van twijfel over de vooruitgang.Op de foto: Olifant van Kevin van Braak.

Fotograaf: Gert Jan van Rooij

Theaterfestival Boulevard -  Den Bosch - augustus 2015 Theaterfestival Boulevard - Den Bosch - augustus 2015 Theater Artemis schitterde met Reuzen tijdens een ondergaande zon op de Nulandse Heide. Oorspronkelijk werd het stuk bij het Ro Theater in Rotterdam opgevoerd, deze augustus stond het gezelschap op Theaterfestival Boulevard en stelde een nieuwe versie van Reuzen tentoon.

Fotograaf: Karin Jonkers

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren