BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

De Kwekerij, voorstelling Landlopers - Tilburg - juli 2016 De Kwekerij, voorstelling Landlopers - Tilburg - juli 2016 Op een eigenzinnige manier beeldend theater maken, op buitengewone locaties. Dat is De Kwekerij. Een diverse combinatie van theater, dans, video, muziek en beeldende kunst. En de nadruk bij buitengewoon ligt vooral op buiten. Want ieder terrein is geschikt voor dit theatergezelschap. Van sloopwoningen tot een oude waterzuivering. De ruimte speelt een grote rol in de beleving en daarnaast zit het publiek ook niet rustig op een stoeltje, maar loopt als het ware langs het decor. De grote man achter de Kwekerij is Joris van Midde. Hij is regisseur en vormgever en werkt telkens met andere acteurs en performers samen. Deze foto is gemaakt op het laatste project van de Kwekerij: voorstelling Landlopers. Al sinds 1995 is het theatergezelschap actief.

Fotograaf: Erik Franssen

WOLK stadsproject WOLK - Den Bosch - was t/m 11 september 2016 te bezoeken WOLK is het tweede stadsproject van stadskunstenaar Lucas De Man. Kunstinstallatie WOLK is een theatrale ontdekkingstocht van wat je bent, naar wie je bent. De kunstinstallatie is gemaakt door Lucas De Man en Pascal Leboucq, geproduceerd door Stichting Nieuwe Helden, Het Zuidelijk Toneel, Theaterfestival Boulevard en Stichting Jheronimus Bosch. Het is een 22 meter hoge toren die je een queeste laat beleven en uitkomt op een dak met een uitzicht over de stad Den Bosch. Door het grote succes was de kunstinstallatie een week langer te bezoeken, namelijk tot en met 11 september 2016.    
Buurtcamping Tilburg Buurtcamping Tilburg - 15 t/m 27 juli 2016 Een keer geen camping voor een evenement, maar gewoon in terrein voor een tentje met je buren. Stadscamping Tilburg was voor één weekend Buurtcamping Tilburg. Het voormalig Van Gend en Loosterrein werd eventjes bewoond door de mensen van de stad zelf en niet zoals gebruikelijk door mensen die van heinde en verre komen om een festival in de stad te bezoeken. Het idee was ontstaan uit behoefte voor meer saamhorigheid; samen eten, kamperen en spelen.

Fotograaf: Bas Witte

Van Moll fest Van Moll fest - Eindhoven - 28 augustus 2016 En dan nu eerst een biertje! Of twee..Of drie. De tweede editie van het Van Moll fest vond plaats op 28 augustus en draaide (grotendeels) om bier. 1100 genieters van het goudgele vocht konden kiezen uit diverse brouwsels en daarnaast genieten van streekproducten en een gezellig muziekje. Dit alles vond plaats op historische openlucht-binnenplaats van het oude gymnasium bij het Marienhage klooster in Eindhoven. Proost!

Fotograaf: Erwin van Moll
Purple Festival Purple Festival - Eindhoven - 27 augustus 2016 Hoe kan je het nieuwe academische jaar beter beginnen dan met een enorm groot feest met al je nieuwe medestudenten?! Dat is nou precies het idee achter het Purple Festival. Op 25 augustus vond voor de derde keer het Purple Festival plaats, een feest voor alle Fontysstudenten uit Eindhoven, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Sittard, Veghel en Utrecht. Dit jaar op het Strijp-S terrein in Eindhoven. Naast een hoop bier, waren er ook een hoop optredende artiesten. Dit jaar stonden onder andere de Party Animals en FeestdjRuud op het podium.

Fotograaf: William van der Voort

Breda Drijft Breda Drijft - Breda - 21 juli 2016 Eigenlijk een heel simpel concept: Pak je opblaasboot onder je arm en ga met z’n allen naar de gracht. Gezellig dopperen op de binnenwateren van Breda. Gelukkig voor deze dopperaars was het op 21 juli erg lekker weer, want dat is toch wel een beetje bepalend voor het succes van het evenement Breda Drijft. Het idee is in meerdere steden opgepakt, zo is inmiddels ook de eerste editie in Tilburg geweest onder de naam FloatFest 013.

Fotocredits: Breda Drijft Facebook

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren