BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken, dit keer uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

Kunst aan de Maas Kunst aan de Maas Vanaf dit voorjaar tot en met september staan er langs de omgeving van de Maas 12 opvallende tijdelijke kunstwerken. De kunstwerken zijn een vorm van ‘landkunst’ en zijn geïnspireerd op het landschap en de historie van het gebied. Dit werk heet 'Conflict om het water' en is van Wanda Janota.

Foto: Kunst aan de Maas
Playful Arts Festival Playful Arts Festival Kunst waarbij je zelf de hoofdrol speelt. Dat is in het kort de strekking van het Playful Arts Festival dat van 19-22 juni in de openbare ruimte en de gerenoveerde WII Fabriek in ’s-Hertogenbosch plaatsvond. Tot 21 juli is er nog een expositie in de WII Fabriek te zien. Dit werk heet 'Dat Doet De Deur Dicht'.

Foto: Playful Arts Festival
Bosch Parade Bosch Parade De Bosch Parade, en wonderlijke armada van vaartuigen en objecten die geïnspireerd zijn op het werk en gedachtegoed van de middeleeuwse Jheronimus Bosch, voer op 19, 21 en 22 juni over de Dommel in Den Bosch. De kades stonden vol met publiek. Een compilatie bekijk je hier.

Foto: Martijn de Bie
Best Kept Secret Best Kept Secret Dit muziekfestival in Hilvarenbeek leverde volgens 3voor12 'weer een schat aan prachtige beelden en vooral muziek op.' Gemist? Geen punt, je kunt in deze tv-special nog nagenieten van onder andere James Blake, Pixies, The War On Drugs, Franz Ferdinand, Belle and Sebastian, Elbow, Interpol en George Ezra. 

Foto: Jostijn Ligtvoet
Solo's in Zuid Solo's in Zuid Op 18 juni vond de finale plaats van de monologenwedstrijd Solo's in Zuid. De wedstrijd werd gewonnen door Myrka Wisniewski uit Breda. Meer plaatjes van de monologen bekijk je hier.

Foto: William van der Voort

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren