BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Gefotografeerd en uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

Best Kept Secret Festival - Hilvarenbeek - 17 t/m 19 juni Best Kept Secret Festival - Hilvarenbeek - 17 t/m 19 juni De derde editie van het Hilvarenbeekse festival Best Kept Secret leverde dit mooie plaatje op. Of zoals het maandblad Lust for Life schrijft: 'Er gebeuren rare dingen tijdens een festival. Dat is op de derde editie van het Best Kept Secret festival niet anders. Jongens die met mosselschelpen een strandspel bouwen, een friettent met medewerkers die dansend op Dreams van Fleetwood Mac voedsel serveren en schommels vol rustende mensen met tijdelijke festival-pfeiffer.' Bekijk hier de aftermovie van zondag.

Foto: Siem van Woerkom
Bosch Parade - Den Bosch - 18, 20 en 21 juni Bosch Parade - Den Bosch - 18, 20 en 21 juni 25.000 mensen maakten in juni de Bosch Parade mee, de kunstzinnige vaarroute die in het teken staat van de Bossche schilder Jeroen Bosch. Eind juni maakte de organisatie bekend veel werken van Jeroen Bosch naar Nederland te halen voor de grootste Jeroen Bosch exposotie ooit, die plaats zal vinden van februari tot en met mei volgend jaar in het Noordbrabants Museum.

Foto: CHeM / C.Hemmen
Festival Mundial - Tilburg - 25 en 26 juni Festival Mundial - Tilburg - 25 en 26 juni Wat een toffe foto is dit, gemaakt van het meest multiculturele festival in Tilburg. Het hele weekend was de Spoorzone het domein van artiesten uit alle windstreken, dit jaar alweer voor de 28e keer. Tientallen Mundialliefhebbers hadden daarbij de primeur om de nieuwe verbinding onder het spoor voor fietsers en voetgangers in gebruik te nemen.

Foto: Jostijn Ligtvoet
Solo's in Zuid - Tilburg - 10 juni Solo's in Zuid - Tilburg - 10 juni Solo's in Zuid is een wedstrijd tussen amateurspelers uit Brabant en Zeeland, die uitgedaagd worden om een monoloog te houden. Alleen op het podium, alleen met publiek. Op woensdag 10 juni vond bij Factorium Podiumkunsten de finale plaats. Winnares werd Liz Abels (16) uit Tilburg overtuigde de jury met haar monoloog 'Lau van Laura' nadat ze het opnam tegen zeven andere finalisten.

Foto: William van der Voort
Step in the Arena - Eindhoven - 6 en 7 juni Step in the Arena - Eindhoven - 6 en 7 juni Op 6 en 7 juni kwamen meer dan 150 artiesten uit de hele wereld samen in de Berenkuil in Eindhoven voor het graffiti-festival Step in the Arena. In 2010 begon dit festival klein, maar inmiddels is het een uniek en bekend internationaal fenomeen. In MEST magazine #5 schreven we al eens een artikel over Step in the Arena.

Foto: Studio Giftig

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren