BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort. CLOAKTURE

Geschreven door Renée de Kruif

Festival Cement - 21 t/m 26 maart Den Bosch Festival Cement - 21 t/m 26 maart Den Bosch Festival Cement is een festival voor jonge theatermakers, choreografen en schrijvers. Tijdens het festival tonen zij hun werk op diverse plekken in Den Bosch. De Verkadefabriek is het ‘festivalhart’ en is één van de bijzondere plekken waar voorstellingen worden gegeven tijdens Festival Cement. Het festival is vooral opgezet als ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie theatermakers.

Eén van de voorstellingen die dit jaar te zien was, is een productie van laatstejaars student aan de Kunstacademie in Maastricht Sam Scheuermann. Haar voorstelling ‘Nomaden’ is ook haar afstudeerproject. De voorstelling, die te zien was in de Verkadefabriek, is een installatieperformance die de hypermobiliteit van de hedendaagse mens onderzoekt. Deze foto is gemaakt tijdens haar voorstelling.

Credits: William van der Voort - Cloakture
Netherlands Deathfest - 3 t/m 5 maart Tilburg Netherlands Deathfest - 3 t/m 5 maart Tilburg Netherlands Deathfest is het kleine broertje van Maryland Deathfest, een groots en bekend metalfestival in Amerika. Voor Netherlands Deathfest reisden de metal-liefhebber af naar Tillburg om zich drie dagen lang onder te dompelen in de ‘duistere muziek’. Het was pas de tweede keer dat Netherlands Deathfest plaats vond. Volgens de kenners met een enorm sterke line-up, waardoor het festival een groot internationaal publiek trok. Nieuw talent en oude rotten speelden begin maart in 013.

Credits: William van der Voort - Cloakture
Tilt Festival - 29 maart t/m 1 april Tilt Festival - 29 maart t/m 1 april Al zeven jaar lang wordt het Tilt Festival georganiseerd. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot het grootste literaire festival van het zuiden. Het centrale punt van vier dagen vol literatuur, theater, beeld en muziek is de karakteristieke Willem II straat in Tilburg. Onder andere in De Nwe Vorst en filmhuis Cinecitta waren voorstellingen te bezoeken.

Tilt is een festival dat draait om letteren. En dan in de breedste zin van het woord, zoals in boekvorm maar ook als dialoog of debat. Het festival is een platform voor schrijvers om zichzelf te presenteren aan het publiek. Zoals de organisatie van Tilt het omschrijft: “Door middel van fictie zien we de werkelijkheid”.

Credits: William van der Voort - Cloakture
International Choreographers Week - 4 t/m 8 maart Tilburg International Choreographers Week - 4 t/m 8 maart Tilburg Tilburg Dansstad organiseerde begin vorige maand voor de zevende keer de International Choreographers Week. Vijf dagen lang was er een vol programma op verschillende locaties in Tilburg. De International Choreographers Week geeft choreografen van over de hele wereld, en van verschillende leeftijden, de kans om elkaar te leren kennen en van elkaar te kunnen leren. De termen reflectie, inspiratie, confrontatie en samenwerking staan hierin centraal voor de organisatie.

De organisatie nodigt choreografen uit van over de hele wereld en biedt hen een divers programma aan met workshops, lezingen en presentaties. Alles met het doel om soms nog erg jonge en talentvolle choreografen zich verder te kunnen laten ontwikkelen.

Credits: William van der Voort - Cloakture
STRP Biënnale - 24 maart t/m 2 april Eindhoven STRP Biënnale - 24 maart t/m 2 april Eindhoven Creativiteit koppelen aan technologie. Dat is waar STRP Biënnale om draait. Technologie is een belangrijk onderdeel van ons leven en onze toekomst. Tijdens dit festival wordt voelbaar en zichtbaar wat technologie allemaal met ons leven kan doen. “De toekomst voelbaar in het nu”, zoals de organisatie het omschrijft.

Met zo’n 30.000 bezoekers in tien dagen behoort het festival in de top tien van toonaangevende festival voor creatieve technologie ter wereld. Het festival is een combinatie van installaties, performances, workshops en muziek. Kunstenaars uit verschillende disciplines worden gevraagd een bijdrage te leveren aan STRP Biënnale, maar ook het publiek speelt een belangrijke rol in de beleving. Veel kunstwerken zijn zo gemaakt dat het publiek er zelf mee kan experimenteren.

Het festival vindt één keer in de twee jaar plaats en heeft iedere editie een ander thema. Dit jaar was het thema ‘Senses & Sensors’. Het thema had betrekking op onze waarneming van de wereld en de invloed van technologie op deze waarneming.

Op de foto is zangeres en performance artieste Chagall te zien. Zij was één van de openingsacts op vrijdag 24 maart.

Credits: Ruud Balk Fotografie

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com
Renée de Kruif

Renée de Kruif

Freelance journalist, tekstschrijver en fotograaf linkedin.com

Reageren