BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken, dit keer uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

De eenhoorns zijn gearriveerd in Bernhoven, een ziekenhuis in Uden. De eenhoorns zijn gearriveerd in Bernhoven, een ziekenhuis in Uden. Zij maken deel uit van het kunstproject van Bernhoven. De eenhoorns krijgen een plek in de binnentuin tussen het observatorium en de polikliniekgang.

En al behoren de geneeskrachtige gaven van de eenhoorn tot het sprookjesrijk, ze kunnen er misschien wel voor zorgen dat de bezoekers in Bernhoven even blijven staan in bewondering. Even lachen in het voorbijgaan, misschien even, heel even hun zorgen aan de kant kunnen zetten.

Fotograaf: onbekend | Bron: zuidzorgtzelf.nl
Het is alweer 10 jaar geleden dat TAC startte in een voormalig Philips gebouw aan de Vonderweg. Het is alweer 10 jaar geleden dat TAC startte in een voormalig Philips gebouw aan de Vonderweg. TAC was iets nieuws, de combinatie van ateliers en podia was bijzonder en deze aanpak had succes. Hierdoor bestaat TAC alweer 10 jaar. Ze vierden dit met een feest (2 mei) en een overzichtstentoonstelling ’10 jaar TAC’ van 3 tot en met 17 mei.

foto: Theo Visser
Op 25 mei werd het Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal heropend. Op 25 mei werd het Openluchttheater Vrouwenhof in Roosendaal heropend. Op 14 juni staat de eerste officiële voorstelling geboekt.

foto: Peter van Trijen
Het ziet er een beetje triest uit, dit plaatje. Maar: "Troosteloos weer zit Kindergarten weinig dwars" kopt 3voor12 over dit Tilburgse festival. Het ziet er een beetje triest uit, dit plaatje. Maar: "Troosteloos weer zit Kindergarten weinig dwars" kopt 3voor12 over dit Tilburgse festival. foto: Jostijn Ligtvoet
Ooit begon Neurotic Deathfest met acht bands op het programma en 250 mensen die naar die acht bands kwamen kijken. Dat is nu elf jaar geleden. Ooit begon Neurotic Deathfest met acht bands op het programma en 250 mensen die naar die acht bands kwamen kijken. Dat is nu elf jaar geleden. In de tussentijd is het festival wat gegroeid; inmiddels staan er meer dan 45 bands op de line-up en staat 013 drie dagen vol met mensen, voornamelijk man, met een voorliefde voor muziek uit het stevigere segment, gezichtsbeharing en bier.

Het gaat hier om een groep van een paar duizend man van over de hele wereld die in Tilburg bij elkaar komt, waarvan één met een dildo op zijn neus. Dat maakt van Deathfest het grootste festival voor extreme metal in Europa. Dit festival vond begin mei plaats in Tilburg.

foto: William van der Voort | bron: noisy.vice.com

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren