BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Gefotografeerd en uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

Eurabia II en Stadswacht - Hall of Fame Tilburg - 21 mei Eurabia II en Stadswacht - Hall of Fame Tilburg - 21 mei Na Londen, Dubai en Parijs vonden Yannick Verhoeven en Joep Schmitz van dj-gezelschap Cairo Liberation Front het tijd voor een feest in thuisstad Tilburg. Met een diverse line-up, waaronder hun eigen Electro Cha3bi ('electro sjaabi'), ging het dan ook goed los tijdens de tweede editie van Eurabia in de cultuurfabriek Hall of Fame in de Spoorzone. Met Eurabia willen Verhoeven en Schmitz de multiculturele samenleving omarmen.

Fotograaf: William van der Voort
Opening Paleisbrug - Paleiskwartier ’s-Hertogenbosch - 9 mei Opening Paleisbrug - Paleiskwartier ’s-Hertogenbosch - 9 mei Eindelijk een brug in Den Bosch die af is, was de heersende gedachte tijdens de opening van de Paleisbrug die de binnenstad met het Paleiskwartier in het westen van de stad verbindt. Niet zomaar een 250 meter lange spoorbrug, maar een architectonisch hoogstandje met een geïntregeerd stadspark, diagonale liften, vloerverwarming en gratis wifi. Ook de NOS maakte de oversteek.

Fotograaf: Niels van Empel - RoPStAr

Picknick in het bos/Het woud der verwachting - Willem II Fabriek Den Bosch - Tot 9 juni Picknick in het bos/Het woud der verwachting - Willem II Fabriek Den Bosch - Tot 9 juni Nog tot eind deze week doet de Willem II Fabriek dienst als een woud der verwachting. Kunstenares Monique Broekman heeft de centrale ruimte van de voormalige sigarenfabriek omgetoverd tot een sfeervol verlicht bos, compleet met kartonnen bomen en picknickkleedjes. Van een performance van schermers en een dwarsfluitiste tijdens de opening op 7 mei tot besloten picknicks met naturisten en lokale politici: een maand lang heeft het kunstbos tot de verbeelding gesproken.

Fotograaf: Monique Broekman

SHINE Bosch Arts Festival - Paleiskwartier ’s-Hertogenbosch - 7 tot 17 mei SHINE Bosch Arts Festival - Paleiskwartier ’s-Hertogenbosch - 7 tot 17 mei 12.000 bezoekers lieten zich op kunstenfestival SHINE onderdompelen in een wonderlijke wereld, geïnspireerd op De Tuin der lusten van Jheronimus Bosch. Eyecatchers op het festivalterrein waren de uit containers bestaande Twilight Tower van HILBERINKBOSCH architecten, Rezone's Little Babylon (foto) en de Tape installatie van Numen / For Use. Natuurlijk probeerde MEST dit van kilometers lang doorzichtig verpakkingskleefband gemaakte 'spinnenweb' ook even uit.

Fotograaf: Diewke van den Heuvel
Kunst aan de Maas - tussen Maren-Kessel en Ravenstein - van mei tot september Wie van de zomer gaat wandelen of fietsen in het Maasmeander gebied moet er niet raar van opkijken als er grote hazen, achteroverleunde mannen of twee fietsende mensen in het landschap opduiken. Op 13 mei werd de derde editie van Kunst aan de Maas officieel geopend. Over een route van zo’n 35 kilometer zijn tien kunstwerken te ontdekken.

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren