BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort - Cloakture.

Playgrounds Festival - 31 oktober t/m 2 november Breda Playgrounds Festival - 31 oktober t/m 2 november Breda Dit jaar was een jubileum jaar voor het Playgrounds Festival. Namelijk voor de tiende keer werd het festival georganiseerd. Deze drie dagen stonden in het teken van het vieren van de beeldcultuur. Illustrators stonden naast sprekers, maar waren er ook een diverse workshops en optredens. Op deze foto is Nonotak te zien. Naast een editie in Breda, is er dit jaar ook een editie in Amsterdam.

Credits: Willeke Machiels
So what’s next - 5 en 6 november Eindhoven So what’s next - 5 en 6 november Eindhoven Voor de vierde keer werd So What’s Next georganiseerd. Een festival met als vertrekpunt jazz-muziek, maar dat is al lang niet meer het enige dat het festival biedt. Op acht verschillende locaties in het centrum van Eindhoven, waaronder het Muziekgebouw, lieten aanstormende jazzartiesten hun eigentijdse geluid horen. Het festival is een samenwerking van het Muziekgebouw in Eindhoven en het North Sea Jazz Festival.

Credits: William van der Voort, Cloakture
Glow - 12 t/m 19 november Eindhoven Glow - 12 t/m 19 november Eindhoven Glow is inmiddels een begrip geworden. Ondanks het slechte weer dit jaar was Glow weer een succes met 750.000 bezoekers. Dit was iets meer dan vorig jaar. Omdat het bezoekersaantal nog steeds stijgt ieder editie, had de organisatie er voor gekozen om de route twee kilometer langer te maken, zodat de menigte zich meer kon verspreiden. Daarnaast waren er ook meer horeca-pleinen, zodat de bezoekers meer ruimte kregen om rustig de lichtgevende kunstwerken te bekijken.

Credits: Claus Langer
Aan tafel - 19 november Tilburg Aan tafel - 19 november Tilburg Ongeveer tweehonderd bezoekers kwamen af op dit smaakvolle tafereel. Onder andere het Regionaal Archief Tilburg organiseerde deze dag, waarbij verschillende recepten door vijftien verschillende koks werden klaargemaakt. Het waren allemaal recepten uit de 19e en 20ste eeuw, die kwamen uit kookboekjes in handen van het Regionaal Archief Tilburg. Het geheel kreeg een extra Tilburgs tintje, omdat er extra aandacht werd besteed aan Tilburgse lekkernijen en omdat er aan de bezoekers was gevraagd een keukengerei mee te nemen waarop Tilburgse afbeeldingen staan.

Credits: Jaël Jonkman
Peter Pan Speedrock - 26 november Eindhoven Peter Pan Speedrock - 26 november Eindhoven Na twintig jaar stoppen de mannen van Peter Pan Speedrock ermee. En waar anders dan met een show in ‘hun’ Eindhoven. Op zaterdag 26 november gaven zij in de Effenaar hun allerlaatste optreden. Voorafgaand aan dit optreden ontvingen zij de Vriendschapspenning uit handen van wethouder van Cultuur Mary-Ann Scheurs. Deze prijs ontvingen de bandleden onder andere vanwege het respect dat ze uitdragen naar de stad Eindhoven in nummers zoals Rockcity.

Credits: Patrick Spruytenburg

Heb je aanvullingen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren