BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

Yellow Interior - Marie Lexmon - Van Abbe Eindhoven Yellow Interior - Marie Lexmon - Van Abbe Eindhoven
11.620 gifgele poetsdoekjes dekken een interieur - dat bestaat uit tafels, stoelen, een keuken, een vloerkleed en behang volledig af. Voor het project Yellow Interior in 11.620 Parts wil de in Eindhoven wonende kunstenaar Marie Lexmon smetvrees en overmatige dwang tot perfectie verbeelden. De tentoonstelling vind plaats in de buitenruimte van Het Oog waar bezoekers de ruimte mogen betreden. Dat zorgt er voor zorgt dat de tijd zijn sporen na zal gaan laten. Het werkt als een metafoor voor hoe de tijd niet alleen het fysieke maar ook het innerlijke interieur bevlekt.

Foto door Peter cox
ReDesigning Spaces - Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg - 17 t/m 24 oktober ReDesigning Spaces - Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg - 17 t/m 24 oktober Redesigning Spaces (onderdeel van de Dansmaand) richt zich op het letterlijk herinrichten van de publieke ruimte (openbare dagelijkse materiƫle ruimtes maar ook openbare virtuele ruimtes) door middel van het dansende lichaam. De dans is onderdeel van een onderzoeksproject waarbij dans als bredere context met de samenleving wordt verbonden.

Foto door William van der Voort
Trash To Treasure - Thomas & Jurgen - Graphic Design Festival Breda - 25 september t/m 25 oktober Trash To Treasure - Thomas & Jurgen - Graphic Design Festival Breda - 25 september t/m 25 oktober Voor het Graphic Design Festival Breda schilderden Thomas & Jurgen een muur in de Stallingsstraat waar vroeger de werken van Vincent van Gogh lagen. Op de zolder van het verhuisbedrijf dat zich hier oorspronkelijk bevond lag een kist met vol met werken van Van Gogh. Zijn moeder had ze daar opgeslagen. Nadat ze verhuisde, verkocht degene die ze vervolgens in beheer had ze voor 'trash' niet wetend dat de schilderijen jaren later zoveel waard zouden zijn.

Foto door Ralph Roelse
Dutch Design Week - Eindhoven Dutch Design Week - Eindhoven
Tijdens Modebelofte, onderdeel van de Dutch Design Week, presenteerden ruim veertig pas afgestudeerde modeontwerpers uit zeventien verschillende landen hun afstudeerwerk in het PSV stadion in Eindhoven.

Foto door Jeroen van der Wielen
Gregory Porter - Poppodium 013 - Tilburg Gregory Porter - Poppodium 013 - Tilburg De eerste uitverkochte show in de nieuwe zaal tijdens de officieuze heropening van 013. Het grote publiek kwam af op Gregory Porter, door vele de 'new king of jazz' genoemd.

Foto door Erik Luyten

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren