BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort - Cloakture.

Festival Circolo - 21 t/m 30 oktober - Liempde Festival Circolo - 21 t/m 30 oktober - Liempde Dit jaar vond al weer de zesde editie van Festival Circolo plaats. Het is een festival waarbij het circus centraal staat, met daarom heen veel dans, muziek, theater en eten. De voorstellingen vonden plaats in acht verschillende tenten en in totaal waren er zestig acts die je kon bezoeken. Dit jaar was er de grote primeur van de voorstelling Sous la toilet de Jheronimus van Cie Les Colporteurs. Deze foto is gemaakt tijdens die voorstelling.

Credits: Jean Philipse
Dutch Design Week - 22 t/m 30 oktober - Eindhoven Dutch Design Week - 22 t/m 30 oktober Eindhoven “The making of” was dit jaar het centrale thema van de Dutch Design Week. Het was een jubileumeditie, want voor de vijftiende keer werd de DDW georganiseerd. 2500 Nationale en internationale ontwerpers lieten hun beste werken zien gedurende deze negen dagen op meer dan honderd verschillende plekken in Eindhoven. Met 295.000 bezoekers was het weer een geslaagde editie. Het werk dat op de foto te zien is, draagt de naam “10 years of Thomas Eyck”, afkomstig uit het Zuiderzee Museum.

Credits: Nick Bookelaar
Oktober Dansmaand - gehele maand oktober - Tilburg Oktober Dansmaand - gehele maand oktober - Tilburg Op deze foto is het werk te zien van Dzuki Jelen en Mojra Vogelniks, met de naam The 100Hands. Het project werd uitgevoerd door studenten van de Fontys Dansacademie. De publieke ruimte terug in ere herstellen als vrijplaats voor creativiteit, verbinding en ontmoeting. Dat is de insteek van DansBrabant. De performance kon je op verschillende plekken treffen in de stad Tilburg, zoals in steegjes en bij de fonteinen van de binnenstad.

Credits: Wim van Stam
Expeditie Theater - 29 oktober - Tilburg Expeditie Theater - 29 oktober - Tilburg Expeditie Theater is een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel. Een droevig sprookje, zoals ze het zelf omschrijven. De voorstelling vertelt het verhaal van iemand die het gevoel heeft niet te zijn zoals iedereen en dat er mogelijk een andere wereld is, die heel anders werkt dan onze wereld. Expeditie Theater is het werk van theatermaker Alexandra Broeder en muzikant Roald van Oosten. Het Zuidelijk Toneel is een toneelgezelschap uit Brabant dat al zestig bestaat. Sinds 2010 is het gezelschap gevestigd in Tilburg.

Credits: William van der Voort - Cloakture
NKSkateboarden - 30 september t/m 2 oktober - Tilburg NKSkateboarden - 30 september t/m 2 oktober - Tilburg In de Hall of Fame vond begin vorige maand het grootste Nederlandse kampioenschap skateboarden ooit plaats. Alles stond in het teken van skateboarden, met verschillende parcours, een skatemarkt en diverse skateclinics. Maar naast al deze activiteiten vond natuurlijk ook het NKSkateboarden plaats. En op de foto is de grote winnaar de zien; de zestien jarige Magic van Heeswijk uit Tilburg. Hij mag zichzelf al NK en Junior NK 2016 noemen.

Credtis: William van der Voort - Cloakture

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren