BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken, dit keer uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

kunst installatie OOG - Den Bosch kunst installatie OOG - Den Bosch 'Steeds meer mensen ervaren de anonimiteit van de stad. Mensen voelen zich er vaak niet gezien en niet gehoord. Met de OGEN toont de stad een menselijk gezicht.' Dat is de gedachte achter de kunstinstallatie OOG, gepresenteerd door Lucas de Man en nog vele andere partners. Als bezoeker kan men in een verhoogde stoel gaan zitten, die door middel van rail systeem door het raam in het kunstwerk wordt gereden. Hangend in de lucht kijk je door de pupil en geniet je vanuit grote ­hoogte van een bijzonder uitzicht over de stad. Lees hier meer over OOG.

Bron: Buitink Technology
Breda Barst - Breda - 20 & 21 september Breda Barst - Breda - 20 & 21 september Even was het twijfelen of ze een goede buffer bij elkaar zouden kunnen krijgen voor de 20e editie in 2015. Maar met een record aantal van 39.000 bezoekers hoeft de organisatie van Breda Barst zich nergens zorgen over te maken. Al vele grote namen zijn de revue gepasseerd bij Breda Barst, deze editie kregen Dotan, Jett Rebel, Arno en The Rifles de opdracht om er een groot feest van te maken. Wij zijn al benieuwd wie tijdens de 20e editie het publiek mag gaan vermaken.

Foto: Thadde van Mourik
Bron: Omroep Brabant
Incubate - Tilburg  - 15 t/m 21 september 2014 Incubate - Tilburg - 15 t/m 21 september 2014 In september mocht Incubate alweer voor de negende keer van start gaan. Het cutting-edge festival had weer een drukke line-up verspreid over 20 locaties in Tilburg. Een opmerkelijke act was die van de Zweedse voodoo band Goat. Zij komen uit de vervloekte stad Korpilombolo, waar men vroeger veel voodoo rituelen uitvoerde. Deze rituelen nam Goat mee in hun act en dat zorgde voor een groot spektakel. Meer weten over Incubate? Lees dan hier Het Geheim van Incubate.

Foto: Thomas Quack
Wordt Vervolgd - Breda - juli t/m september 2014 Wordt Vervolgd - Breda - juli t/m september 2014 Wanneer reizigers Breda passeren, doen ze enkele belangrijke indrukken van de stad op. Eén van die indrukken is het zicht op een braakliggend terrein van Breda. Verschillende kunstenaars, geven een artistieke invulling aan dit terrein met het thema Wordt Vervolgd. De kunstenaar Josua Wechsler maakte voor dit project het kunstwerk 'High Cloud'.

Foto: Merel van der Linden (initiatiefnemer Wordt Vervolgd)

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren