BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Mooie, inspirerende, bijzondere beelden uit het Brabant van afgelopen weken. Uitgezocht door fotograaf William van der Voort.

Misty Fields - 2 t/m 4 september - Asten-Heusden Misty Fields - 2 t/m 4 september - Asten-Heusden Begin deze maand vond voor de elfde keer Misty Fields plaats in natuurgebied de Groote Peel. Een ontdekfestival met muziek, kunst, documentaires en side-acts. Misty Fields wil graag jong en oud kennis laten maken met beeldende kunst en vroeg daarom kunstenaars te exposeren op het festival. Maar naast kunst vond je er dit jaar ook een brei/haak-tentje en een escape room. Een breed georiënteerd festival in de vrije natuur dus. Deze kleurrijke boog sierde één van de ontdekterreinen van Misty Fields.

Fotograaf Corien den Enting
Incubate Arcade - 8 t/m 11 september - Tilburg Incubate Arcade - 8 t/m 11 september - Tilburg Niet één Incubate-weekend dit jaar in Tilburg, maar drie! En het tweede weekend is net achter de rug. Van 8 tot en met 11 september vond Incubate weer plaats, een festival gericht op de cutting-edge cultuur. Wat houdt dat in? Nou, dat je hele uiteenlopende disciplines van de indie cultuur naast elkaar vindt zoals muziek, film, theater en lezingen. Met een nieuwe discipline sinds dit jaar: games. Het thema van deze eerste Incubate Arcade was ‘Vrouwen in games’ en ‘De nieuwe intimiteit’. Het zijn geen spelletjes meer die je speelt vanachter een beeldscherm maar waarbij je je lichaam gebruikt om de controller te besturen. Doel? Het publiek laten ervaren dat niet-traditionele games mensen samenbrengen en intimiteit teweeg brengen. Deze gamezone was in theater De NWE Vorst te vinden.

Fotograaf Niels Vinck
BredaPhoto International Photofestival - 15 september t/m 30 oktober - Breda BredaPhoto International Photofestival - 15 september t/m 30 oktober - Breda Het kunstwerk dat je op de foto ziet, maakt deel uit van het International Photofestival. De maker is Ralf Mitsch en draagt de titel Why I love tattoos. Ralph Mitsch is een Duitse kunstenaar/ontwerper en portretteerde meer dan vijftig mensen met een tattoo. Hij was gefascineerd door de verhalen die soms achter een tatoeage zitten en bracht deze vijftig portretten in boekvorm uit. Tijdens het International Photofestival zijn een aantal van deze portretten op groot formaat in de stad Breda te bewonderen.

Fotograaf Ron Magielse
Luster - Clay in Sculpture Today - 17 september t/m 30 oktober - Tilburg Luster - Clay in Sculpture Today - 17 september t/m 30 oktober - Tilburg Een bos heeft van zichzelf al een vrij mysterieuze uitstraling. En daar is met dit kunstwerk van Caroline Coolen sterk op ingespeeld. Het kunstwerk draagt de naam Chum, wat in het Russisch ‘tent’ betekent. Caroline Coolen maakt tekeningen, beeldhouwwerken en installaties en wil in haar ontwerpen een vleugje magie brengen. Deze ‘tent’ is opgebouwd uit porseleinen platen met het motief van een berkenboom. Op de platen staan Russische tekstfragmenten. Coolen wil met haar werk een verband leggen tussen een nomadisch bestaan maar ook onze hedendaagse associatie met tenten zoals vakantie en festivals. Het kunstwerk is te vinden in de Oude Warande in Tilburg, samen met nog tien andere kunstwerken. Het is dit jaar voor het eerst dat er een jaarlijkse expositie gehouden wordt in dit bosgebied. Eerdere edities waren één keer in de vier jaar. De kunstwerken zijn nog tot en met 30 oktober te bekijken.

Fotograaf Gert Jan van Rooij
Urban Matterz - 24 september - Helmond Urban Matterz - 24 september - Helmond Een dag die alleen maar draait om hiphop. Want zoals de organisatie zegt: We want to keep hiphop alive. Naast hiphop-muziek en rap was er nog meer te vinden op deze zaterdag: breakdance, graffiti, open mic, freerun en bmx. En om het voor zowel jong als oud nog eens extra toegankelijk te maken was het dagprogramma gratis te bezoeken. Hans van den Berkmortel is de voorzitter van het festival en een enorme hiphop liefhebber. Hij is zelfs zelf ook lid geweest van hiphop crews, namelijk van Beatbusters en daarna Divorze Posse.

Fotograaf Hans van den Berkmortel

Heb jij ook een mooi plaatje dat je wilt delen?

Contact

William van der Voort

William van der Voort

Fotograaf cloakture.com

Reageren