BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Extra bij MEST Magazine #6 | In MEST #6 lees je een artikel over T.R.A.S.H. Hun nieuwe voorstelling Swamp gaat in première op Theaterfestival Boulevard. In het magazine lees je over hoe dit gezelschap eeuwig rebels blijft, en hier online geven redacteuren Dieter van den Bergh en Annette Embrechts hun tips voor festival Boulevard. 

Tips van Dieter

De Bloeiende Maagden – Toen neuken nog gewoon was De Bloeiende Maagden – Toen neuken nog gewoon was Ingrid Wender (1969) en Minou Bosua (1969) waren vanaf eind jaren negentig een hit in cabaretland. Ze stopten een jaar of vijf maar zijn nu terug. En dat kan eigenlijk niet slecht, niet ongegeneerd en niet schandaleus zijn.

lees meer
DJ Blue Flamingo DJ Blue Flamingo Osse plaatjesdraaier en etno-musicoloog. Verzamelaar van exotische 78-toerenplaten.

lees meer
Pieter Bouwman / Marco Horta Lopes Pieter Bouwman / Marco Horta Lopes Vrijwel alles wat Pieter Bouwman aanraakt wordt goud (Mannen van de Radio, Poelmo, Radio Bergeijk). Dus erg slecht zal dit project met Koningstheaterstudent Marco Horta Lopes niet worden.

lees meer
Ulrike Doszmann – Me & My Fatboy Ulrike Doszmann – Me & My Fatboy Dans met humor 1: Tilburgse met geheel eigen (absurdistische) danstaal. In dit stuk krijgt een eenzame verkoopster een relatie met een gigantische zitzak.

lees meer
Vloeistof – I’m in the middle of something Vloeistof – I’m in the middle of something Dans met humor 2: Vloeistof uit Tilburg zoomt in op het toenemend belang van image en social media. Tweeluik voor vier dansers. Zoals vaker bij Vloeistof bevind je je temidden van de dansers.

lees meer
Hadewych Minis Hadewych Minis Actrice die goed kan zingen. En dat is leuk. 

lees meer

Tips van Annette

Trailer Van den vos from Toneelhuis on Vimeo.

Van den Vos FC Bergman haalt al onze kwade driften en dierlijke instincten naar boven in het indrukwekkend visueel muziekspektakel Van den Vos; in deze moderne interpretatie van de middeleeuwse parabel Van den vos Reynaarde krijgt de alomtegenwoordigheid van het kwaad een gezicht in even gruwelijke als intrigerende scènes. Met live muziek van het Solistenensemble Kaleidoskop.
Jacobsneus 6+ - Studio Orka Jacobsneus 6+ - Studio Orka De top van het Vlaamse jeugdtheater is op steeds minder plekken te zien, maar gelukkig wel op Festival Boulevard: Jacobsneus (6+) van Studio Orka is een ontroerend pareltje in een drijfnatte kelder en De Kopergietery lost in Gebroken Dromen (8+) al onze onvervulde
wensen in, met hoogstpersoonlijke serenades op orgel, piano en een dansje.

En als je opvallend jongerentheater wilt zien, ga dan naar de hilarische Bonte Avond met Body van Bodybuilders (een echte festivalhit van Jetse Batelaan) of het verpletterende Titus (14+) van
regisseur Casper Vanderputte bij NTJong, naar een monoloog van Jan Sobrie.

Matzer en Lukas de Man

Van de Brabantse gezelschappen is natuurlijk Matzer goed vertegenwoordigd met kleine producties zoals de solo Lui van Jur van der Lecq, geschreven door Peter De Graef. Maar ook Lukas De Man (Zuidelijk Toneel, Stichting Nieuwe Helden) laat zien wat hij waard is als Stadskunstenaar van Den Bosch, met zijn gevelproject Oog, zijn keur aan jonge theatermakers in FABRIKAAT en zijn intieme dialoog LOS over de angst voor verlies.

Ben je benieuwd naar het interview in MEST magazine? Neem dan een abonnement op MEST en ontvang editie #6 (juni 2014) nog op de mat!

Reageren