BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Voortaan vertellen we op deze website ook over interessant nieuws uit de culturele sector. Dat kunnen korte nieuwsitems zijn zoals bkkc dat iedere vrijdag met de trends & ontwikkelingen doet (het nieuws uit de culturele sector op een rijtje) maar het kan ook een interessant onderzoek zijn dat we uitlichten. Een voorbeeld is het onderzoek van het PON naar de culturele smaak van Brabanders.

culturele smaak van Brabanders

In deze publicatie onderzoekt het PON een aantal vragen die belangrijk zijn voor iedere culturele instelling in Brabant. Welke publieksgroepen zijn er binnen het culturele veld? Wie is waarin geïnteresseerd, hoe oud zijn ze, waar wonen ze, welk aanbod bezoeken ze en hoe kun je ze het beste bereiken?

Om er een stukje uit te pakken: Een interessante tabel is die waarin de acht cultuurtypen in Brabant vergeleken worden met Nederland. Zo valt te zien dat in Brabant 12% van de huishoudens vallen onder de Welvarende Cultuursnuivers ten opzichte van ‘slechts’ 8% van de huishoudens in heel Nederland.  Dan is het natuurlijk interessant om te gaan kijken wat dit voor kansen biedt in de plaatsen waar deze groep zich het meest bevindt (Vught, Nuenen, Waalre, Haaren en Oisterwijk). Past bijvoorbeeld het lokale aanbod zich hierop aan? Verklaart dit wellicht sommige succesvolle voorstellingen of activiteiten?

We zijn nieuwsgierig naar jullie inzichten en visie op het onderzoek. Geef hieronder je reactie! 

Welke bruikbare informatie heb jij uit dit onderzoek gehaald?

Contact

Marianne van Bommel

Marianne van Bommel

adviseur/onderzoeker bij het PON hetpon.nl

Reageren