BKKC Mestmag logo Adverteren
Online community voor cultuur in Noord-Brabant

Een tijdje terug publiceerde EM-cultuur een infographic over de Nederlandse musea. Wij vroegen Erick de Boer naar het Brabantse aandeel hierin, en Erick bood aan om een speciale infographic over onze provincie te maken. De resultaten hiervan vind je hieronder.

Geschreven door Erick de Boer

's Hertogenbosch heeft de meeste musea, maar Eindhoven de meeste bezoekers.
- Erick de Boer

Brabant op de vierde plaats

De infographic over de musea in Nederland beslaat meer dan 1250 musea in Nederland en laat zien dat Brabant op de vierde plaats staat qua aantal musea. 126 musea in Brabant ontvangen jaarlijkse ongeveer 2 miljoen bezoekers.

Eindhoven ontvangt de meeste bezoekers

In de musea infographic voor Brabant focussen we op de B5: Breda, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Tilburg en Helmond, maar ook Bergen op Zoom (samen goed voor 35 musea en ongeveer 1,1 miljoen bezoekers). We zien dat 's-Hertogenbosch de meeste musea heeft maar dat Eindhoven de meeste bezoekers mag ontvangen (325.000 bezoekers). 's-Hertogenbosch komt hier op een tweede plaats met 280.000 bezoekers gevolgd door Tilburg met 253.000 bezoekers.

Beeldende kunst musea populair

De meeste musea (38%) in Brabant zijn archeologische/historische musea, op afstand gevolgd door de beeldende kunst (21%) en cultuurhistorische musea (19%). Opvallend is wel dat de bezoekers de beeldende kunst musea het best weten te vinden!

Bezoekersaantallen

De meeste musea in Brabant (53%) ontvangen tussen de 1000 en 10.000 bezoekers. Het grootste museum (qua bezoekersaantal) in Brabant is het Het Noordbrabants Museum, gevolgd door De Pont museum voor hedendaagse kunst en het Van Abbemuseum.

NB. Alle bezoekersaantallen zijn naar opgave van de musea zelf.

EM-Cultuur is de grootste e-mailmarketing provider en adressenleverancier in de culturele sector en heeft een schat aan informatie over de regionale spreiding van musea, podia, festivals maar ook over bezoekersaantallen, zaalcapaciteit, festivaldatum enzovoort. Eerder presenteerden ze een infographic over Brabantse festivals.

 

Heb jij aanvullingen?

Contact

Erick de Boer

Erick de Boer

Eigenaar EM-cultuur em-cultuur.nl

Reageren